ARİF COŞKUN OLTU'DA CUMHUR İTTİFAKININ ADAYIYIM DİYORDU! TERCİHİNİ AK PARTİ'DEN YANA YAPTI

Eski Tarım İl Müdürü Ziraat Mühendisi Arif Coşkun, önümüzdeki Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde AK Partiden Oltu Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ARİF COŞKUN OLTU

 

Günlerdir Oltu'da merak edilen soru cevap buldu.

Eski Artvin Tarım İl Müdürü Arif Coşkun'un 2024 Mart seçimlerinde Oltu'dan Belediye Başkanlığı için kollarını sıvadığı biliniyordu.

Tarım ve Hayvancılık alanında sayısız başarılı projeye imza atmış Arif Coşkun'un hedeflerinin arasında en büyük projesi Oltu Belediyesine Başkan seçilmesi halinde Oltu başta olmak üzere civar ilçe, köy ve mahallelerin tamamını Tarım ve Hayvancılık üzerine adeta üs kurmayı hedefliyordu. 

Bölgenin gelişmesi ve kalkınması ancak Tarım ve hayvancılığın kalkınmasıyla sağlanır diye konuşan Arif Coşkun bu hedeflerini gerçekleştirmek için önümüzdeki dönem Oltu Belediye Başkanlığına Aday Adayı olacağının sinyallerini günler öncesinden vermişti. 

Fakat herkes Arif Coşkun'un Hangi Parti'den Aday Adayı olacağı hakkında meraklı bir bekleyiş içerisindeydi.

Bu meraklı bekleyişe Arif Coşkun Son Noktayı koydu.

Eski Tarım İl Müdürü Ziraat Mühendisi Arif Coşkun, önümüzdeki Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde AK Partiden Oltu Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İlçede Ülkücü Kimliğiyle tanınan Arif Coşkun, İlçeme ve hemşerilerime hizmet etmek için çıktığım bu yolda Cumhur İttifakı çatısı altında ilçemizi yeniden ayağa kaldırmak için tecrübemizle, birikimimizle ve inancımızla her şeyin en güzeline layık olan Oltulu hemşehrilerimize hizmet etmek için ‘Bismillah’ deyip yola çıktık” ifadelerini kullanarak “Bizler ekibimizle, programımızla ve kararlılığımızla hazır olduğumuza inanıyoruz. İnşallah tüm Cumhur İttifakına gönül vermiş dava arkadaşlarımızın desteği, çok değerli il ve ilçe başkanlarımızın, sayın milletvekillerimizin, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın kıymetli başkanlarının ve partilerimizin tüm kademelerinde görev yapan çok değerli arkadaşlarımızın teveccühü ve Sayın Cumhurbaşkanımızın oluru ile aday olduğumuzda, Oltu'da yaşayan her bir ferdimizin gönül rızasına talip olup, Oltumuza hizmet etmek amacındayız” şeklinde konuştu.

ARİF COŞKUN KİMDİR?

1961 Erzurum İli Oltu İlçesi Dokuz değirmen Köyü'nde dünyaya geldi. İlköğrenimimi köyünde tamamladı.

Orta okulu yatılı olarak Şanlıurfa İlinde okudu. Liseyi Samsun Tarım Meslek Lisesi'nde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çeşitli birimlerinde Teknik Eleman, İlçe Müdürü ve İl Müdürü olarak görevlerde bulundu. Bakanlık birimlerin de görev yaptığı dönemlerde uyguladığı projelerle bölgelerin tarımsal yapısının değişmesine öncülük etti. Erzurum'da Tortum İlçesinde Kültür Irkı Hayvancılığının gelişmesine önderlik yaptı. Uzundere İlçesinde Modern Tarım Tekniklerine bağlı olarak Seracılık, Balıkçılık ve Meyvecilik dallarında geliştirdiği projeleri uyguladı. Artvin İl Müdürlüğü dönemimde Artvin İlinin Tarımsal Potansiyeline uygun olarak projeler geliştirdi ve uyguladı. Başta arıcılık olmak üzere balıkçılık, hayvancılık, sebzecilik, meyvecilik gibi tarım dallarında ilin tarımsal gelişimini sağlayan projeler ile kentin tarım master ve kalkınma projesini hazırladı.

Kamu görevinden 2007 tarihinde emekliye ayrıldı.

Ziraat Yüksek Mühendisler Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Tarım Orman-Sen üyesi olarak Sivil Toplum Kuruluşları'nda çalıştı. Erzurum Türk Tarım Orman-Sen kurucu üyeliğinde bulundu. 1998-1999 yıllarında Erzurum Türk-Tarım Orman-Sen Teşkilatlanma Sekreterliği görevini yürüttü.

Evli. İki kız, iki erkek olmak üzere dört çocuk babası. Kızlarının biri öğretmen diğeri, Çoruh Üniversitesi'nde Akademisyen, bir oğlu Erzurum Adliyesi'nde Adliye personeli(memur) diğer oğlu ise Ankara Gazi Üniversitesinde Tıp Fakültesi okudu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı