Altın nakit bırakmadı

Gram altın 111,29 lira ile tarihi bir rekora ulaştı. Elinde altını olan vatandaş sarraflara altın bozdurmaya gidince piyasada nakit sıkıntısı baş gösterdi

Altın nakit bırakmadı

 

ERZURUM HABER 25: Atın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Dolar ve euronun ardından altın da rekor kırıyor. Altının gram fiyatı 111 lirayı geçti. Küresel ekonomideki endişeler ve Türk Lirası´nın değer kaybının da etkisiyle gram altın 111,29 lira ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Altının gram fiyatının rekor fiyatı en son 6 Eylül 2011 tarihinde 110,08 ile kırılmıştı. Vatandaşlar ise altındaki yükselişten dolayı ellerindeki altınları bozduruyor. Döviz ve altın bozduran vatandaşlar piyasada nakit bırakmadı. Uzmanlar altının gramının 120 lirayı bulabileceğini ifade etti. Altın bozduranlar yüzünden oluşan nakit sıkıntısının ise Merkez Bankası tarafından döviz bozdurularak aşılabileceği ifade ediliyor.

ALTINI OLAN SARRAFA KOŞTU

Uzmanlar, altındaki yükseliş ve sonrasında oluşan tabloyu değerlendirdi. Asya borsalarındaki düşüşün dolar ve altını tetiklediğini ifade eden Uzmanlar, ?Bu etkiye ülkemizdeki belirsizlik te eklenince altın fiyatları patlama yaptı, 111 lira bandını geçti. Vatandaşlarımız ellerindekini bozdurmak için sarraflara akın etti. Piyasada para kalmadı. Bu duruma rağmen altın hala vatandaşlarımız için en güvenilir liman diyebiliriz. Piyasa koşulları değişebilir fakat altında bir miktar daha artış yaşanabilir? şeklinde konuştular.  Dövizdeki istikrarsızlığın devam ettiğinin altını çizen Uzmanlar, şöyle konuştu: ?Bu istikrarsızlık, elinde para olanların kafasını karıştırıyor. Yatırımları altın olarak değerlendirmek hala en iyi seçim. Altın bozdurmaya sarrafa gidenler nakit sıkıntısı oluşturuyor. Geleni boş çevirmiyoruz. Düğün mevsiminde olduğumuz için gram fiyatının yüksek olmasına bakılmadan hala altın alışları da sürüyor. Düğün sezonundan istenen rakamlar olmasa da talep devam ediyor.?

BELİRSİZLİK KAFALARI KARIŞTIRIYOR

Bundan sonraki süreçte altın fiyatları ile ilgi de konuşan Uzmanlar, sözlerine şöyle devam etti: ?Piyasada belirsizlik olduğu için gram fiyatları artabilir de düşebilir de. Vatandaş ta bunu bildiği için kararsız kalıyor. Çoğunlukla fiyatlar rekor kırdığı için bozdurmaya gelenler oluyor. Gurbetçiler altın almaya devam ediyor. Bugünlerde çeyrek altın 180 lira, 22 ayar 105 lira, gram altın ise 110 lira bandında satılıyor.?

 


Anahtar Kelimeler: Altın nakit bırakmadı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli