AK Parti Erzurum Listesi Gitti Geldi.....

Erzurum AK Parti Listesinin Onaylanmasına anlar kalmıştı ki......

AK Parti Erzurum Listesi Gitti Geldi.....

Erzurum Listesinin Onaylanmasına anlar kalmıştı ki. SAMANYOLU TV, KÜRE TV ve ZAMAN GAZETESİ`nde yaptığı program ve yazılarıyla tanınan Prof. Dr. Nihat Temel`in "acil" kodlu detayları ortalığı karıştırdı.

Sadece İstanbul, Ankara ve bazı büyükşehir statüsündeki illerin milletvekili aday” listesi üzerinde son rötuşlar yapılıyor.

Muhtemelen bu hafta sonu veya en geç pazartesi günü bütün Türkiye'de AK Parti milletvekili aday” listesi tamamlanmış olur.

Zaten Nisan'ın 7'sinde yani önümüzdeki salı günü milletvekili aday” listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na da verilmesi gerekiyor…

Tabi milletvekili aday” belirleme sürecini Başbakan ve kurulan komisyon sıkı bir şekilde yönetip paralel sızmalara” karşı her türlü önlemi alıyor.

Hatta komisyonun çalışmaları tamamlayıp mühürlediği ve içinde milletvekili aday” listesinin bulunduğu dosyalar gelen bir ihbar” üzerine yeniden açılabiliyor.

Nitekim dün gelen ihbar” üzerine komisyon tarafından onaylanan” Erzurum milletvekili aday” listesinin yeniden açıldığı bilgisi geldi.

Bizde Ankara'dan gelen bilgiler doğrultusunda acil” koduyla açılan Erzurum milletvekili aday” listesi ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istedik.

Malum Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kurulan komisyon üyeleri, adaylara yüz yüze” yaptıkları görüşmede bazı sorular yöneltti.

Ancak milletvekili adaylarına” yöneltilen, sorulan neredeyse tamamının paralel yapı” ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz…

Her ne kadar paralel yapı” ile ilgili sorulara milletvekili adayları” makul ve mantıklı bir cevap verse de, gelen bir ihbar” anında değerlendirmeye alınıyor.

Nitekim milletvekili adayları” ile ilgili yüz yüze” görüşmelerde bir tereddüt hâsıl olduğunda başka bilgilerin de olması aranıyor.

Şayet bu yönde gelen bir bilgi veya belge varsa o milletvekili adayı” hakkında verilen karar anında değişebiliyor…

İşte dün de Başbakan ve komisyon tarafından onaylanan Erzurum milletvekili adaylarından” Prof. Dr. Nihat Temel hakkında Genel Merkeze bir bilgi ulaşınca işler karıştı.

Şimdilik adı milletvekili aday” listesinde yer alan ve onaylanan Prof. Dr. Niht Temel hakkında herhangi bir yorum yapmak istemiyoruz.

Ancak Erzurum'dan acil” koduyla gönderilmiş mail, faks ve detaylı bir dosya nedeniyle Nihat Temel İsminin milletvekili aday” listesinden çıkarıldığını biliyoruz…

Peki! acil” koduyla AK Parti Genel Merkezine gönderilmiş mail, faks ve detaylı dosyada neler var?

Prof. Dr. Nihat Temel'in SAMANYOLU TV, KÜRE TV ve ZAMAN GAZETESİ'nde” yer alan programları ve yazılarındaki paralel yapıya” olan yakınlığı olduğu söyleniyor.

Evet, Başbakan'ın hafta başı yaşanan iki önemli olay nedeniyle milletvekili adayı” gösterilecek isimlerle ilgili en ufak bir ihbarı” dahi dikkate aldığı ortada.

Bu yüzden, gözden kaçıp komisyondan geçen milletvekili adayları” ile ilgili son ana kadar gelecek bir ihbar” listenin her an değişmesine neden olacak gibi gözüküyor.

Şayet yapılan bir ihbar” üzerine Erzurum'un AK Parti aday listesi gitti geldi” ise bu son ana kadar kimsenin garantisi yok demektir…


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false