AK Parti Erzurum İl Başkanı Yeşilyurt: ‘Firavunlar varsa, Musa'lar da var'

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Mısır'da firavunlar hep vardı, olmaya da devam edecek. Fakat unutulmamalıdır ki; firavunların zulmüne karşı ise; hep Musa'lar olacak, hep Mursi'ler olacak” dedi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı  	 Yeşilyurt: ‘Firavunlar varsa, Musa

ERZURUM HABER 25: AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle görevinden uzaklaştırıldıktan sonra idam cezasına çarptırılmasına sert tepki gösterdi. Yeşilyurt, Mursi ve 106 arkadaşı için verilen idam kararının aslında bir zulüm kararı olduğunu vurgulayarak, İnanmış bir toplum olarak bizler, zulme kesinlikle rıza gösteremeyeceğimiz gibi, zalimin yanında ise asla olamayız. Mısır'da şu an yapılan bir zulümdür, Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararı zalimliktir. Mısır'da firavunlar hep vardı ve Allah firavunlara karşı hep Musa'lar gönderdi. Bu hakikat bugün de değişmeyecek, Musa'lar ve Mursi'ler hep var olmaya devam edecek.” diye konuştu.

Darbelerle hiçbir yere varılamayacağının altını çizen Fatih Yeşilyurt, Darbe demek karanlık demek, darbe demek çöküş demek, darbe demek zulüm demektir. Benzer zulümleri geçmişte Türkiye olarak bizler de yaşadık. Yakın tarihte de AK Parti hükümetlerine karşı çeşitli yollardan darbe girişimleri oldu. Ama hepsine karşı milletin iradesi galip geldi. Umuyoruz ve diliyoruz ki; Mısır bu darbe belasından tez zamanda kurtulur ve zafer yeniden demokrasinin olur” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Batı dünyasının ve Birleşmiş Milletler'in Mısır'daki manzara karşısında sessiz kalmalarına ise hiç şaşırmadığını kaydeden İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Onlar için demokrasi sadece kağıt üzerinde. Onların demokrasi, insan hakları, hak, hukuk ve milli irade gibi kaygıları dün de olmadı, bugün de olmayacak. Dolayısıyla Mısır'daki zulüm kararına tepki göstermiyor olmaları gayet doğal. Onlara da zaten zalimlerin yanında olmak yakışır” dedi.

 

ERZURUM GAZETESİ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli