Ak Parti Erzurum Adayları sahaya iniyor

Büyükşehir Belediyesi`ne ait Kültür ve Gösteri Merkezi`nde Ak Parti tarafından düzenlenen milletvekili tanıtım toplantısı düzenlendi.

 Ak Parti Erzurum Adayları sahaya iniyor

Büyükşehir Belediyesi`ne ait Kültür ve Gösteri Merkezi`nde Ak Parti tarafından düzenlenen milletvekili tanıtım toplantısına İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, AK Parti milletvekilleri ve adaylar ile çok sayıda partili katıldı.Tanıtım programında  mevcut milletvekilleri ve adaylar konuşma yaptı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, genel merkez tarafından düzenlenen aday tanıtımın ardından bugünde Erzurum'da aday tanıtım toplantısı düzenlediklerini belirterek, 24'ncü dönemde şu an birlikte çalıştığımız milletvekillerimize Erzurum'a yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Hedefimiz inşallah 7 Haziran'da 6'da altı olacak” diye konuştu.
İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Türkiye`nin şanlı tarihine yakışan hedefleri olduğunu söyledi. Türkiye`yi dünyanın en gelişmiş ve kalkınmış 10 ülkesi haline getirmek hedefinde olduklarını vurgulayan Efkan Ala, şöyle dedi:
"500 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Artık tankını topunu, helikopterini yapan bir Türkiye`den bahsediyoruz. Şimdi bunları yaptığımız gibi dışarıyı nasıl ihracat yaparız bunun arayışı içindeyiz. Tabii bu hedeflere varabilmek için ayağımızdaki bir takım prangalardan inşallah tamamen kurtulacağız. Milletimizden, Erzurumlu kardeşlerimizden hedeflere varabilmek ve bundan kurtulabilmek için bu kadrolara daha fazla destek vermelerini istirham ediyorum. Erzurumlu her zaman doğru yerde durdu. Önümüzde artık yeni bir anayasa değişikliği ile bu prangaları toprağa gömme fırsatı elimize geçti. Onun için bir daha bu tür engellerle uğraşmayalım diye vatandaşlara diyorum ki, sandığa bir kere top yekin gidelim. Bu kadrolarla birlikte çalışalım. Büyük bir oy oranıyla destek verelim ki demokrasiyi garantiye alalım. Terörden kurtulalım, çözüm süreci nihayete ersin, sonuçlandırılsın, ekonomik gelişme hedeflerimiz hedefe varsın. Yeni anayasayı yapalım ki vesayetten kurtulalım. Başkanlık rejimine adım atalım ki, sadece hükumetlere hükumet seçtik orada milleti yönetin ama devlete karışmayın. Develet anayasada belirten kurumlar anlayışı tarihe gömülsün milletin seçtikleri hem milleti hem devleti yönetsin."
Anayasa ile milletin cebi arasında bire bir doğrudan ilişki olduğunu belirten Efkan Ala, yeni bir anayasanın Türkiye için vazgeçilmez olduğuna işaret etti. Efkan Ala konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunu anlatalım bizi lüzumsuz engellerle uğraştırmasınlar. Yolumuz yeni anasaya açalım ki kişilerin hak ve özgürlüğünü garantiye alalım. Ama hükumetlerde meclislerde iş yapabilir hale gelsin. İstediğimiz budur. Sandık bizim irademizin, millet iradesini tecelli ettiği yerlerdir oraya kimse dokunamaz. Kimse dokunmamaya teşebbüs etmemelidir. Tehdit, şantajlar yanlış yollar, derhal terk edilmeli ve sandık garanti altında olmalıdır ki milletin iradesi de yansısın. Çözüm süreci iyi sonuçlansın. Türkiye artık terör belasından kurtulsun. Daha çok özgürlük alanı hak ve hukuk tesis edilecek ama işte geliyor bu bizim sağladığımız özgürlük alanından yararlanarak terör örgütü sandık üzerinde tehdit kurmaya silahlı bir takım tehditlere gayret ediyor, çaba sarfediyor. Buna derhal son verilmelidir. Buna fırsat vermeyeceğiz."

Taşkesenlioğlu: Ben Erişilebilir Olmak Zorundayım!”
AK Parti Erzurum milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu seçildikten sonra irtibat ofisi kuracağını ve isteyen herkesin bu ofis vasıtasıyla kendisine ulaşabileceğini belirterek, ben erişilebilir olmak zorundayım, benim temel misyonum bu!” şeklinde konuştu. Türkiye'nin kendi Anayasası olmadığını iddia eden Taşkesenlioğlu, 1982 anayasası dedikleri şey ithal edilen senin, benim ihtiyaçlarım göz önüne alınmamış bir anayasa. Türkiye kendi anayasasını yazacak, kiminle; sizinle, bizimle beraber.” dedi. Cinsiyete dayalı bir ayrımcılığa karşı olduğunu belirten Taşkesenlioğlu, kadın olduğu için geri planda olmaması gerektiğini bir başkasının da başka bir cinsiyette olduğu için ön plana çıkmaması gerektiğine vurgu yaptı.

YENİKUŞAK/MELEK ALLİOĞLU


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı