AK Parti`de Artık son aşamaya gelindi...

Genel seçimler öncesi siyasi partilerdeki hummalı çalışma bugünlerde bir kat daha hız kazandı. Zira adayları belirlemek için zaman her geçen gün daralıyor.

AK Parti`de Artık son aşamaya gelindi...

Genel seçimler öncesi siyasi partilerdeki hummalı çalışma bugünlerde bir kat daha hız kazandı. Zira adayları belirlemek için zaman her geçen gün daralıyor. AK Parti'de 6 bin 223 aday adayı sayısı çeşitli aşamalardan geçerek bin 100'e düşürüldü. Liste Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyona teslim edildi.

7 Haziran genel seçimleri için aday belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti'de son aşamaya girildi.

İlk etapta başvuran 6 bin 223 aday adayını, 12 ayrı alt komisyon, temayül ve mülakat sonuçlarını değerlendirerek 2 bine kadar düşürdü. Daha sonra Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop ve Genel Sekreter Haluk İpek'in başında olduğu dört ara komisyon, gerekli elemeleri yaparak, sayıyı 550 kişiden oluşacak listenin iki katı olacak şekilde bin 100'e indirdi. Tüm raporlar da bu komisyonlar tarafından üst komisyona sunuldu.

Üst komisyon, AK Parti Genel Merkezi'nde çalışmalara başladı. Komisyon, il il, tek tek aday adaylarının bilgilerini, projeksiyonlu” sunum eşliğinde değerlendiriyor.

Adayların özgeçmişlerinden projelerine, temayülde çıkan sonuçlardan mülakat karnelerine kadar veriler titiz bir şekilde gözden geçiriliyor. Parti yönetimi, kişisel nitelikler kadar, halkla ilişkiler, üretilen projeler, AK Parti'nin ideoloji ve politikalarına uygunluğu gibi kriterleri de gözeterek elemeyi yapıyor.

Aday adaylığı başvurusunda bulunanlarla sınırlı kalmayacağı belirtilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, partiye ve ülkeye hizmeti olacak, kamuoyunun sevdiği bazı isimlerin de listeye konulması için detaylı bir çalışma yaptığı belirtiliyor.

Bu isimlere üst komisyon değerlendirmelerini sürdürürken, beklentiler iletilecek. Davutoğlu, üç dönem kuralına takılan partinin ağır topu niteliğindeki bakan ve yöneticilere de seçildikleri illerle fikir soruyor. AK Parti'de milletvekili aday listesine son şekli 7 Nisan'da verilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli