AK Partili İl Başkanı görevinden istifa etti

AK Parti de Yola Devam Edilmeyecek İl Başkanları İle Yollar Ayrılmaya Başladı.

AK Partili İl Başkanı görevinden istifa etti

 

AK Parti'nin 2023 seçimleri öncesi değiştirilmesi gereken il yönetimlerine ilişkin hazırlanan kapsamlı raporun Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Geçtiğimiz hafta içinde Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti'nin 2023 seçim sürecine ilişkin önemli bir toplantı yapıldı. AK Parti Teşkilat Başkanlığı, uzun zamandır illerde yaptığı 'performans değerlendirmesi' raporlarını bu toplantıda Cumhurbaşkanına sundu. Aralarında Erzurum'un da olduğu söylenilen 5 Büyükşehir ve 15 İl Teşkilatı ile ilgili hazırlanan rapor kapsamında, değiştirilmesi gereken il başkanları hakkında, gerekçeleri ile birlikte uzun bir sunum gerçekleştirildi.

Teşkilat Başkanlığı dışında, bazı parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, görevden alınacak il başkanlarının yerlerine getirilecek yeni il başkan adayları üzerinde de değerlendirme yapıldı.

Geçtiğimiz hafta yapılan bu toplantının ardından İlk İstifa Amasya'dan geldi. AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya, istifasını yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. Kesmekaya, açıklamasında, “Yaklaşık 2 buçuk yıldır büyük bir şerefle yürüttüğüm AK Parti Amasya İl Başkanlığı görevinden, genel merkezle yaptığım istişareler sonucu, sağlık sorunlarım başta olmak üzere işlerimin yoğunluğu ve partimin bayrağının daha yukarı taşınması için şu an itibarıyla ayrılmış bulunuyorum” dedi.

Kesmekaya’nın istifası Genel Merkez tarafından kabul edildi.

2023 seçimleri öncesi Yola devam edilmeyecek il Başkanlarının da İstifaların önümüzdeki günlerde sırayla devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan AK Parti Erzurum İl Başkanlığı hakkında hazırlanan rapor da, geçtiğimiz hafta  AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün, oğlu Ceyhun Öz'ü Üniversiteye öğretim görevlisi olarak yerleştirdiğine dair Ulusal ve yerel Gazetelerdeki haberlerinde olduğu öğrenildi.

Raporların Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştığını öğrenen bazı Erzurum İl Teşkilatında görevli kişilerin habere yer veren Ulusal ve yerel haber sitelerine ulaşarak haberlerin kaldırılması husunda baskı yaptığı öğrenildi. 


Anahtar Kelimeler: Partili Başkanı görevinden istifa

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false