AK Parti Köprüköy'de Saffan Hacıoğlu mu diyecek?

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde, 2024 yerel seçimlerine giderken AK Parti içinde adaylık yarışında Saffan Hacıoğlu isminin ön plana çıktığı konuşuluyor.

AK Parti Köprüköy

 

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde mevcut Belediye yönetimi AK Parti'de bulunuyor. 

AK Parti önümüzdeki yerel seçimlerde de Köprüköy'ü kazanmayı ve belediye başkanlığını korumayı hedefliyor. 

Bu doğrultuda AK Parti'de Aday Adayları arasından kimin aday gösterileceği ise merak konusu olmuş durumda.

Önceki günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Halk değişim istiyor. Bunun için biz üç dönem aynı yerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşları dördüncü dönem için aynı yeri düşünmüyoruz" ifadelerini destekleyen açıklama AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'dan geldi. Yılmaz'ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya göre; “AK Parti’de genel seçimde olduğu gibi, yerel seçimlerde de 3 dönem kuralı uygulanacaktır.” Bu açıklamanın ardından Köprüköy İlçesinde 3 dönemdir Belediye Başkanlık görevini yürüten Osman Belli'nin bu dönem Aday gösterilmeyeceği düşünülüyor.

AK Parti çevrelerinden ve vatandaşlardan gelen kulis bilgilerine göre; AK Parti Köprüköy Belediye Başkan adayı olmaya en yakın isim Saffan Hacıoğlu olarak görünüyor. 

AK Parti'nin Köprüköy'deki kurucu üyelerinden olan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılından beri yol arkadaşı olan Saffan Hacıoğlu'nu İlçede önemli görevlerde başarılı işlere imza atan eski Yağan Belediye Başkanlığı görevini yapmış ardından uzun süre S.S. Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu üyeliği ve bir çok sivil Toplum Kuruluşlarında görev almış İbrahim Hakkı Yağanoğlu'nun da desteklediği ve birlikte hareket ettiği, bu önemli birliktelik sayesinde Köprüköy ilçesinin gelişmesinde ve kalkınmasında büyük avantaj olacağını söyleyen vatandaşlar ise, İlçemizin daha yaşanılabilir bir konuma gelmesi için Saffan Hacıoğlu ve İbrahim Hakkı Yağanoğlu'nun birlikteliği bizleri çok sevindirmiştir. Her iki isim de uzun yıllar Belediyecilik yapmış, Belediyecilik alanındaki bilgi, birikim ve tecrübelerini Köprüköy'ün gelişmesi için ortaya koyacaklardır. Sadece Belediyecilik değil. Tarım ve Hayvancılık alanında da İlçemizin önemli isimlerinden olan Saffan Hacıoğlu ve İbrahim Hakkı Yağanoğlu'nun Köprüköy için büyük bir şans olduğuna inandıklarını söylediler. 

Yine Saffan Hacıoğlu'nun geçmiş seçimlerde Köprüköy'den Meclis üyeliğine aday olduğu ve Seçilen Belediye Başkan Adayından oy ortalamasında daha çok oy alarak Meclis üyesi olduğu biliniyor. 

Bu bağlamda Saffan Hacıoğlu, Köprüköy'lü vatandaşların başta AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve şahsına olan teveccüh, inanç ve sevgisini de arkasına alarak 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak ilçesine hizmet etmek istiyor. 

Köprüköylü olan Saffan Hacıoğlu'na ilçe halkından da önemli bir destek olduğu biliniyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı