AK Parti, Erzurum Dahil 17 İli Mercek Altına Aldı

Ak Parti ve MHP’nin ayrı ayrı girecekleri seçimleri kaybetme ihtimali olan illerde cumhur ittifakı ortak adayla seçimlere girecek

AK Parti, Erzurum Dahil 17 İli Mercek Altına Aldı

 

Ankara ve İstanbul’un kaybedildiği 2019 yerel seçim sonuçlarının 2024’te tekrarlanmaması için işi bugünden sıkı tutarak saha araştırmalarına yoğunlaşan AK Parti, Erzurum'un da aralarında bulunduğu 17 ili mercek altına aldı.

Anket çalışmalarına büyük önem veren AK Parti, seçim simülasyonu stratejisini de devreye koydu. 

Seçim ortaklarıyla ortak liste de bu bağlamda simülasyonun bir parçası olarak göz önünde bulunduruluyor. 

Bu amaçla, Ak Parti ve MHP’nin ayrı ayrı girecekleri seçimleri kaybetme ihtimali olan illerde cumhur ittifakı ortak adayla seçimlere girecek.

Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir gibi illerde Ak Parti’nin adayı desteklenecekken, Adana, Mersin, Aydın, Manisa gibi illerde MHP adayı desteklenecek.

Erzurum’da ise şimdilik ortak aday düşünülmüyor. 

AK Parti yerel seçimlerde yine en güçlü silahı olarak gördüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i Lokomotif olarak görüyor. 

MHP’nin ise, 2023 yerel seçimlerinde gerek saha çalışmaları olsun gerekse sandığa yansıttığı oy oranıyla yakaladığı motivasyonla Belediye seçimlerinde çok iddialı olduğu ve teşkilatların seçim sonrası ara vermeden yerel seçim çalışmalarına başladıkları biliniyor. Merkez ilçeler başta olmak üzere bir çok ilçe de halk tarafından sevilen isimlerle seçmenin karşısına çıkmayı hedefleyen MHP, Aday göstereceği isimler üzerinde ince eleyip sıkı dokuyor.

Kamuoyunun değişik kesimlerinden de oy alabilecek isimler üzerinde yoğunlaşıldığı ve özel bir ekibin bu çalışma yanında, öne çıkan beş ismin kamuoyunda karşılığının ölçüldüğü anket çalışması yaptıkları ifade ediliyor.

Önümüzdeki aylarda bu çalışmaların daha yoğunlaşacağı ve MHP Belediye başkan adaylarının önceden netleştirilip çalışmalara erken başlanacağı siyasi kulislerde ifade ediliyor.


Anahtar Kelimeler: Parti Erzurum Dahil Mercek Altına

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı