AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI NE ZAMAN BELİRLEYECEK?

Ak Parti'nin Olağanüstü kongresinin tarihi belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti olağanüstü kongresinin 7 Ekim'de yapılacağını açıkladı.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI NE ZAMAN BELİRLEYECEK?

 

Belediye Başkan adaylarının kasım ayında netleşeceğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ;  “AK Parti 5 yıl daha iktidarda olacak bir siyaset. Bir kültürümüz var, tecrübemiz var. Yerel yönetimler başkanlığımız lokomotif görevi görür. Mevcut görevde olan belediyelerin performansı takip ediliyor. Hangi adaylarla kazanabiliriz onun çalışması yapılıyor. Bir önceki takvime bakacak olursak, adayların önemli bir bölümü kasım ayında belli olacak.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın açıklamaları da gösteriyor ki Ak Parti öncelikle görevde olan belediye başkanları ile ilgili araştırma ve anketler yapacak ve ilk etapta devam kararı alınan belediye başkanlarını kasım ayı içinde açıklayacak.  

Ak Parti, mevcut Belediye başkaları için saha çalışmalarını başlatmış durumda. Resmi ziyaretler yanında teşkilatlara bilgi verilmeden yapılan kamuoyu yoklamalarının raporları genel merkeze iletiliyor.

Ak Parti, İstanbul ve Ankara’da aday göstereceği adaylarla ilgili de anket ve kamuoyu yoklamaları yapıyor. 

Bu kapsamda AK Parti, Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için işi sıkı tutacak. 

Muhalefetin yönetimindeki belediyelerin karnelerini çıkaran AK Parti, kendi belediyelerinin de karnesini çıkarıyor. 

Belediye başkanlarının başkanlık dönemi boyunca seçim vaatlerinin kaçını gerçekleştirdiği, sahada karşılığı olup olmadığına bakılıyor.

Doğru ve en ideal adaylarla seçmenin karşısına çıkmayı hedefleyen AK Parti, doğru adayı da seçmenin belirlemesini isteyecek. 

Bu kapsamda 81 ilde aday olmasını istedikleri kişiler için özel ucu açık soruların olduğu anketler düzenlenecek. 

Her il en az 2 olmak üzere tüm aday adaylarını genel merkeze sunacak.

Erzurum için de çalışmalar başlatılmış durumda. 

Bugüne kadar iki kez anket, bir de özel görevliler tarafından halkın nabzı tutuldu ve belediye hizmetlerinden memnuniyetleri soruldu ve sonuçlar Genel Merkeze rapor edildi.

Aday adaylık sürecinin başlaması ve aday adaylarının netleşmesinden sonra yapılacak iki anket sonucuna göre karar verilecek ve aday belirlenmiş olacak. 

Bu sürecin Erzurum için kasım ayı sonunda tamamlanması bekleniyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı