AK Parti 30 Ocak'ta açıklayacak!

AK Parti'nin 30 Ocak'ta seçim beyannamesini açıklaması bekleniyor. Beyannamede 4 proje öne çıkıyor.

AK Parti 30 Ocak

 

31 Mart yerel seçimlerinde illerde yarışacak tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti'nin 30 Ocak'ta da seçim beyannamesini açıklaması bekleniyor. Beyannamede 4 proje öne çıkıyor. Bunlar "depreme dayanıklı şehirler, büyükşehirlerde yaşayan memurlara ek tazminat, mahalle kreşleri ve sokak köpekleri" olarak sıralanıyor. Sabah'ın haberine göre, "Türkiye Yüzyılı İçin Gerçek Belediyecilik" adıyla hazırlanan beyannamede yer alması beklenen 4 önemli proje şöyle:

DEPREME DAYANIKLI İLLER

Beyannamenin ana omurgası "depreme dayanıklı iller" üzerine kuruldu. Kentlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi için atılacak adamlar, projeler detaylı şekilde beyannamede yer alacak. Kentsel dönüşüm, yarısı bizden kampanyası detaylı şekilde anlatılacak.

SOKAK HAYVANLARI

Beyannamede özellikle kentlerde ciddi bir sorun haline gelen sokak köpekleri ile ilgili alınacak önlemler "sokak hayvanları habitatının düzenlenmesi" başlığı altında sıralandı. Yapılacak yasal düzenleme ve belediyelere verilecek sorumluluklar tek tek anlatılacak.

MAHALLE KREŞLERİ

Mahalle kreşlerine ilişkin özel bir başlık açılacak. Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı, böylece özellikle çalışan annelerin sorununun çözüleceği belirtilecek. Aileler aynı zamanda daha makul fiyatlara çocuklarını kreşe gönderme olanağına da sahip olacak.

MEMURLARA BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI

AK Parti, büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti üzerine değerlendirmeler yapıyor. Çünkü fahiş kira artışları başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşamanın maliyeti Anadolu şehirlerine göre çok daha yüksek seyrediyor. Memur büyükşehirlerde görev almak istemiyor, tayin isteklerinde adeta patlama yaşanıyor. AK Parti, bir süredir İstanbul, Ankara gibi kira ve diğer maliyetlerin daha yüksek olduğu büyükşehirler ile Anadolu'da görev yapan memur ücretleri arasında bir fark olması gerektiği yönünde çalışma yapıyor. Büyükşehirlerdeki memura refah payı adı altında özel bir "büyükşehir tazminatı" verilmesi tartışılıyor. 14 Mayıs seçim beyannamesinde de yer alan büyükşehirlerde yaşayan memurların yaşam standartlarının geliştirilmesi konusundaki vaatlerin 31 Mart yerel seçim beyannamesinde daha geniş kapsamlı işlemesi bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: Parti ' açıklayacak!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı