AK PARTİ´NİN ERZURUM´DAKİ SIRALAMASI KOLAY OLMAYACAK

AK PARTİ´NİN ERZURUM´DAKİ SIRALAMASI KOLAY OLMAYACAK

AK PARTİ´NİN ERZURUM´DAKİ SIRALAMASI KOLAY OLMAYACAK

 

 

AK Parti´de milletvekili aday adaylığı için 100´ün üzerinde başvuru var.  Bugüne kadar başvuru yapmış olanlar arasında tanıdıklarımız olduğu gibi hiç tanımadıklarımız da var. Kuşkusuz hepsi birbirinden değerli insanlar. İlimizdeki 6 milletvekili adayını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sıralayacak. Onları en iyi tanıyan dolayısıyla en doğru sıralayacak olan da kendisi. Her zaman olduğu gibi hiç kimse de buna itiraz etmeyecek. Tabi Cumhurbaşkanı bu sıralamayı yaparken temayül ile genel merkezde yapılacak mülakat sonuçlarına bakacak. En sonunda kendi kriterlerine göre karar verecek. O nedenle de temayül ve mülakat sonuçları bir fikir oluşturması bakımından önemli olacak.

Temayül?

AK Parti temayül yoklamasını Cumartesi günü yapacak. Temayül belirleyici ölçü değil ama önemli bir kıstas. İktidar partisi bunu, kurulduğundan bu yana bütün seçimler öncesinde yapıyor. Hem de şimdi ki gibi seçim takvimi ne kadar sıkışık olsa da, ne yapıp edip temayülü yapıyor. İlk zamanlarda bu uygulama diğer partiler tarafından küçümsenerek çok eleştiriliyordu ancak giderek, onların da benzer uygulamaları hayata geçirdiklerini görmeye başladık. Örneğin önseçim yapmakla çok öğünen CHP bu erken seçim nedeniyle bunu yapmayacağını ilan etmişti. Fakat geçen Pazar günü Marmaris´te yerel medyanın huzurunda konuşan Kılıçdaroğlu eğilim yoklamasından söz etti. Yani CHP´de milletvekillerini sıralarken bir kriter uygulayacak gibi gözüküyor.

AK Parti´de sıralama?

Temayülden nasıl bir sonuç çıkar bilemiyoruz. Herkes sonuçları çok merak ediyor. Özellikle yakından tanıdığımız insanların parti teşkilatları tarafından nasıl değerlendirildiğini görmek gerçekten çok enteresan olacak. Resmi olarak açıklanırsa her şeyi öğreneceğiz. Açıklanmadığında ise gayri resmi olarak parti kulislerinde konuşulan sonuçlara itibar edeceğiz. Elbette kulislerde öne çıkan isimler var. Örneğin herkes Eski Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok beyefendiyi Liste bir olarak tahmin ediyor. Ama herkesin kafasında şu soru işareti de yok değil. AK Parti yine dudak ısrtacak bir listeyle karşımıza çıkabilir. Her köşe başında, her kahvehanede ve cami avlularında sıkça ismi anılan kişilerin yerine ismini ilk kez duyacağımız isimlerle karşılaşmaya da alıştık. Sıralamaya gelecek olursak işte bu tahmini en zor olan soru olur. Bizce Liste şuan itibariyle boş. Erzurum Milletvekili olmak için Aday Adayı olan yüzü aşkın kişi arasından 6 kişinin belirleneceğini düşünmenin de bir mantığı yok düşüncesindeyiz. Çünkü geçen seçimlerde Erzurum Milletvekilliği için Aday Adaylığı başvurusu olmayan isimleri bile Erzurum´dan Listeye dahil edildiğini hatırlıyoruz. Onun için bu bağlamda başvuru yapan yüzü aşkın Aday Adayı arasından değil. Türkiye genelinden Aday Adaylık için başvuru yapan 7 Bin 220 kişi arasından 6 kişiyi aramak daha doğru olacak gibi görünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false