AK PARTİ´DE NEFESLER TUTULDU

800 kişiyle tek isimli temayül

AK PARTİ´DE NEFESLER TUTULDU

 

 

AK Parti´de olağanüstü kongre hazırlıkları sürerken, genel başkan adayı hafta içi teşkilata sorulacak. 800´e yakın teşkilat üyesine ?Genel başkan adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz?? diye sorulacak ve bir isim yazmaları istenecek. On kişilik üst kurul gerekli değerlendirmeler sonucu perşembe ya da cuma günü başkan adayını kamuoyuna açıklayacak. 

AK Parti´nin 22 Mayıs´taki 2. Olağanüstü Büyük Kongresi için geri sayım sürüyor. AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, kongreye ilişkin yürütülen çalışmaları anlattı:
Çankaya Seçim Kurulu, listeleri onayladı. Bu kapsamda bugün Çankaya Seçim Kurulunca onaylanarak verilen bin 470 delegenin listeleri askıya çıkacak. Yasal süreci içerisinde askıda kalacak. İtirazlar olursa onlar yerine getirilecek, liste netleşmiş olacak. Delege kartlarının siparişi verildi.

ALTI BİN DAVETİYE

Kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu´nda emniyet görevlilerinin dışında, bin 100´e yakın teşkilat personeli görev alacak. Otoparkından yönlendirmelere, kumanya dağıtımından salonun temizliğine kadar her şey düşünüldü. 6 bin civarında davetiye hazırladık.

Kongre için 81 ilden bin 151 otobüs gelecek. Otobülerin salona gelinceye kadarki güzergahları belirlendi. Otopark tahsisleri ile ilgili yazışmalarımızı yaptık.

PAZARTE VE SALI

Cuma günü salon teslim alınacak, basın toplantısı yapılacak. Yeni müzik yapmadık. Önceki dönemlerdeki müzikleri kullanacağız.
İlk temayül uygulaması yarın il ve belediye başkanlarına yapılacak. Salı günü milletvekilleri ve MKYK üyeleriyle devam edecek çalışma kapsamında, Kurucular Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Disiplin Kurulu Üyeleri, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyeleri, Demokrasi ve Hakem Kurulu üyelerinin kanaatlerine de başvurulacak. 800´e yakın kişiye ?Genel başkan adayı olarak kimi görmek istiyorsunuz?? diye sorulacak, bir isim yazmaları istenecek.

4 KİŞİLİK KOMİSYON

Temayül yoklamasının koordinasyonu için oluşturulan 4 kişilik komisyonun başkanlığını ben yapacağım. Bu komisyon, teşkilattan gelen sonuçları analiz edecek ve parti kurmaylarından oluşan 10 kişilik üst kurula sunacak. Üst kurul da gerekli değerlendirmelerin ardından, perşembe ya da cuma günü yeni genel başkan adayını kamuoyuna açıklayacak. Aday takdimini kimin yapacağı önümüzdeki hafta içinde netleşecek.

Her üyemiz şeref misafiri

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, herhangi bir disiplin suçu nedeniyle ihraç edilmeyen her üyenin kongrede şeref misafiri olarak ağırlanacağını söyledi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün de davetli olduğunu söyleyen Ataş, ?Gül bizim partimizin üyesidir. Partimizde emeği olan temel taşlardan birisidir? dedi. Partilertdeki kongre süreçlerine de değinen Ataş, ?Hem CHP hem MHP aylardır kendi bünyelerinde ?kongre olacak mı olmayacak mı´ diye tartışıyor. AK Parti, disipline, gelenek ve göreneklere saygılı bir partidir. Onların aylardır tartıştıkları kongre süreçlerini AK Parti, 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde, kardeşlik duyguları ve sükunet içerisinde yapıyor. Bu, diğer partilere de örnek olur umarım? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: PARTİ NEFESLER TUTULDU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı