AK Parti´de manifesto hazır! Uymayan yönetici görevden alınacak

AK Parti´nin ilk kez yayınlayacağı ´yerel seçim manifestosu´nun yazımı tamamlandı.

AK Parti´de manifesto hazır! Uymayan yönetici görevden alınacak

 

 

AK Parti´nin ilk kez yayınlayacağı ´yerel seçim manifestosu´nun yazımı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a sunulan manifestonun ana temasını ´insan ve çevre´ merkezli mesajlar oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, yerel seçim manifestosunu ve seçim beyannamesini 19 Ocak´ta Ankara´da açıklayacağı öğrenildi. 

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında 31 Mart´ta yapılacak yerel seçime yönelik hazırlıklar değerlendirildi. Ayrıca, AK Parti´nin ilk kez yayınlayacağı ´yerel seçim manifestosu´nun yazımı tamamlanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sunuldu.

İNSAN MERKEZLİ ´3T´ FORMÜLÜ

AK Parti´nin ´yerel seçim manifestosu´nun ana temasının ´insan ve çevre´ merkezli temalardan oluştuğu öğrenildi. Yerel yönetimler ve belediyeciliğin tanımlarının yapıldığı manifestoda ´temiz toplum, temiz çevre ve temiz belediyecilik´ tanımları ve görevleri ´3T´ formülüyle anlatıldı. ´3T´ formülü kapsamında yapılacaklar şöyle sıralandı:

"Belediye yöneticileri şeffaf olacak.

Kuralların dışına çıkmayacak.

Manifestoda belirlenen kurallara uyacak.

Uymazsa parti genel merkezi tarafından görevden alınacak.

Parti genel merkezinde oluşturulacak olan ´disiplin denetimi´ belli aralıklarla belediyelerin performansını ölçecek.

Harcamalar düzenli olarak denetlenecek.

Belediyelerin ortaya koyduğu projelerin zamanında yapılıp yapılmadığı denetlenecek."

´Temiz toplum, temiz çevre ve temiz belediyecilik´ sloganı ile hazırlanan manifesto, seçim beyannamesinde de detaylandırılacak.

19 OCAK´TA AÇIKLANACAK

AK Parti seçim strateji ekibinin hazırladığı ´yerel seçim manifestosu´ ve yerel seçim beyannamesi´nin 19 Ocak´ta Ankara Spor Salonu´nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı belirtildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

15.07.2025

  • İMSAK 03:02
  • GÜNEŞ 04:52
  • ÖĞLE 12:26
  • İKİNDİ 16:22
  • AKŞAM 19:50
  • YATSI 21:32
  • Salı 26.8 ° / 13 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 22 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.6 ° / 11.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu