AK PARTİ´DE ARALARINDA ERZURUM İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ´ÜNDE BULUNDUĞU 10 İL BAŞKANI TOPUN AĞZINDA

MEHMET EMİN ÖZ BAŞKANLIĞINDA AK PARTİ ERZURUM´DA 1 MİLLETVEKİLİ 110 BİN OY KAYBETMİŞTİ

AK PARTİ´DE ARALARINDA ERZURUM İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ´ÜNDE BULUNDUĞU 10 İL BAŞKANI TOPUN AĞZINDA

 

 

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu´nu (MKYK) toplayarak istişare eden, milletvekilleriyle gruplar halinde görüşen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler sonrası görüş ve değerlendirmeleri tek tek not almıştı.

Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü ise Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında 81 İl başkanının yanı sıra 39 il belediye başkanında katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün de katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli sinyaller verdi. 

BAZI İL BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart ve 23 Haziran İstanbul seçimleri performansları üzerinden değerlendirmeler yapılacağını ima ederek, muhtemel siyasi gelişmelere göre yepyeni bir AK Parti oluşturacaklarını söyledi.

24 Haziran Genel seçimlerinde ciddi oy kaybı yaşanan illerde ve 31 Mart´ta önemli il ve ilçeleri kaybeden teşkilatlar görevden alınacak.

Kademeli olarak AK Parti´den 10´a yakın il başkanı ve bir çok ilçe başkanının yerine kongre süreci öncesinde atama yapılması da gündemde. Bazıları ise yeniden aday yapılmayacak.

İstanbul ve Ankara´nın yanı sıra bazı büyükşehirlerin yönetimiyle ilgili kararı ise bizzat Erdoğan´ın kendisi verecek.

Yine Büyükşehir ve Şehirlerde Belediye Başkanlarıyla ters düşen ve birlikte uyum içerisinde çalışmayan İl Başkanları da görevlerinden alınacak İl başkanları arasında yer alıyor.

24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi´nin de büyük oranda oyu olan Erzurum´da Cumhur ittifakına rağmen 24 Haziran Seçimlerinde 1 Milletvekilini İYİ Parti´ye kaptıran ve 31 Mart seçimlerinde yeni kurulmuş ve ilkkez yerel seçimlere katılan İYİ Parti´ye 110 Bin oy kaydıran Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ünde  topun ağzında olan iller arasında olarak gösteriliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı