AK Parti´de 3 dönem kuralı değişiyor..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi´nde yaptığı konuşmada, AK Parti tüzüğünde değişikliğe gidileceğini açıkladı. Davutoğlu, 3 dönem kuralında bazı istisnalar getirileceğini de duyurdu.

AK Parti´de 3 dönem kuralı değişiyor..
Ak Parti tüzüğünde değişikliğe gidildiğini söyleyen Davutoğlu, "Her şeyden önce kurucu değerlerimizin bütün parti kitlelerine, teşkilatlara, belediyelere ve bütün parti kadrolarına yayılabilmesi için yeni bir kurul oluşturuyoruz, Siyasi Erdem Yönetim Kurulu. AK Parti bir siyasi erdemliler hareketi olarak başladı. Siyasi gücü alırken erdemle birleştirdik, hikmetle, irfanla birleştirdik. Şimdi de bu birleşmeyi kalıcı kılmak ve partimizin kadroları içinden gelen tecrübe birikimini yeni siyaset nesillerine aktarmak için Siyasi Erdem ve Etik Kurulu oluşturuyoruz. İki önemli genel başkan yardımcılığı daha kuruyoruz. Birisi, insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı diğeri de şehir, çevre ve kültür işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı. Daha önce başka birimlerde deruhte edilen bu görevler, bugün başlı başına kendi birimlerini oluşturacak şekilde organize edilecekler. Yine tüzüğümüzle birlikte, bu dönemin, 25´inci dönemin kısa olması sebebiyle 3 dönem kuralına bazı istisnalar getiriyoruz." dedi.
 
AK PARTİ´DEKİ YENİLİKLER
 
Bizzat AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu´nun kongre konuşmasında açıkladığı tüzük değişiklikleri ile partide yapılacak yenilikler şöyle;
 
1- SİYASİ ERDEM VE ETİK KURULU KURULUYOR
AK Parti, Davutoğlu´nun deyimiyle, "siyasi gücü erdemle, hikmetle, irfanla" birleştirmeyi kalıcı kılmak üzere, Parti yapısı içinde bir "Siyasi erdem ve Etik Kurulu" oluşturacak.
 
2- İKİ YENİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GELİYOR
Davutoğlu, ayrıca AK Parti´de iki yeni Genel Başkan Yardımcılığı ihdas edileceğini açıkladı. Bunlar; İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile, Çevre, Şehir ve Kültür işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olacak.
 
3- ÜÇ DÖNEM KURALI KALKIYOR
Davutoğlu ayrıca, bugünkü kongrede yapılacak tüzük değişikliği ile 3 dönem sınırı getiren kuralın kaldırılacağını da açıkladı. Bunun gerekçesini ise, 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürenin "kısa olması" ile açıkladı. 
 
Tüzük değişiliği ile 25. Parlamento, erken seçime gittiği için milletvekilleri mevcut dönemlerini koruyacak. Yani 7 Haziran sonrasında 3 dönemlik olan milletvekilleri de 1 Kasım seçimlerinde listelerde yer alacak.Kaynak:Haber53.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli