AK Parti yeni isimlerle ?DEVAM´ edecek!

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti yeni isimlerle ?DEVAM´ edecek dedi ve ekledi...

AK Parti yeni isimlerle ?DEVAM´ edecek!

 

 

Son günlerde sosyal medyada dolaşan milletvekili listelerin aslı astarının olmadığı ortaya çıkarken, AK Parti´nin milletvekili adaylarının belirlenmesinde hangi kriterlerinin gözetileceği ve aday listelerinde yeni isimlerin ağırlıkta olup olmayacağı sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklık getirdi. Kriterlerde, ?Saygınlık, dürüstlük, güvenilirlik, liyakat ve ehliyet ön planda

YENİ İSİMLER OLACAK

Her fırsatta yenilenmeyi dile getiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?Biliyorsunuz hücre yenilemesini siyasette başaran bir partiyiz ve mevcutla yetinen, iktifa eden değil; kadrosunu, hücrelerini sürekli olarak yenileyen, güçlendiren, nerede eksiklerimiz var, aksamalarımız var, bunları gidermeye çalışan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla burada da nerede aksama varsa, nerede sıkıntılar varsa bunları gidermek suretiyle yeni bir kadro ortaya koymanın gayreti içerisinde olacağız? diyerek daha önce hiç aday olmamış (milletvekili veya belediye başkanlığı) isimlerle ?devam´ diyecek

ADAY ADAYI OLDUĞU İLDE İKAMET EDECEK

?Bir defa biz siyasette kadroyu Ankara´ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz, böyle bir şey olmaz? diyen Erdoğan, seçilecek kişilerin aday adayı olduğu ilde ikamet etmelerini şartlarının bulunduğunu belirterek, ?Yani siyasette milletvekilliği sorumluluğunu üstlenmiş olan arkadaşlarımız bir defa kesinlikle bu işin hakkını dört dörtlük vermeli. Ankara´ya taşınıp Ankara´da da Parlamentoya bile doğru dürüst gelmeyen bir ekiple, bir kadroyla yürümek, böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Bu konularda kimlerin zaafları olmuşsa, kimler bu konularda falso yapmışsa, tabii ki onlarla artık yürümek mümkün değil. Onun için kadroyu tazelemek, bu bizim için çok önemli? dedi.

Erdoğan, aday adayı olanların bulunduğu ilde ikamet etmesini şart koşarken, bu kişilerin ailesi ve çocuklarının da bu ilde bulunması hatta eğitimlerinin bu ilde olması gerektiği önemli kriterler arasında bulunuyor.

GENÇ, YENİLİKÇİ VE BAŞARILI

Özellikle genç ve dinamik bir ekip kurmak isteğini her fırsatta dile getiren Genel Başkan Erdoğan, Yenilikçi ve başarılı isimlerin tercihini ön planda tutarken, ülkedeki istihdam sıkıntısında yardımcı olabilecek, katma değer katacak ve gerektiğinde elini ve gövdesini taşın altına koymaktan çekinmeyecek isimlerle devam etmek istiyor.

STK OLMAZSA OLMAZ

AK Parti kurmayları, aday adayının sivil toplum kuruluşu içerisinde yer alması ve aktif olarak faaliyet göstermesini de olmazsa olmaz bir kriter olarak masada tutuyor. Siyasetin, milletvekilliğinin sorumluluğunu üstlenme sanatı olarak yorumlayan AK Parti kurmayları, aday adaylarının bulunduğu kente katkısı, ardından bölgeye ve ülkeye katkısı şeklinde bir sıralama ile başarı sırasını ortaya koyuyor.

İŞTE VEKİL ADAY OLACAKLARIN ÖZELLİKLERİ

İşte Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın milletvekili adaylarının belirlenmesinde sıraladığı kriterlere göre, seçilecek vekil adaylarının özellikleri:

?Yeni adaylarda ?saygınlık, dürüstlük, güvenilirlik, liyakat ve ehliyet´ ön planda

?Yenilikçi, yeni yüzler, başarılı ve genç adaylar

? Aday adayı olduğu ilde değil, bulunduğu bölge ve Türkiye´de başarılı olarak bilinmeli

?Daha önce hiç aday olmamış, (Milletvekili veya belediye başkanı)
?Aday adayı olduğu ilde ikamet etmeli

?Ailesi ve çocukları aday adayı olduğu ilde eğitim görmeli

? Yatırımları aday adayı olduğu kentte olmalı

? Sivil toplum kuruluşları içerisinde etkili bir rolde olmalı

? İstihdama yön vermeli ve katma değer üretmeli

? Yaptığı işlerinde çok başarılı olmalı

?Gerektiğinde elini ve yüreğini taşın altına koyabilen olmalı 

(vanekspres)


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli