AK PARTİ ERZURUM´DA 4 İLÇEDE ANKET YAPACAK

Erzurum´da AK Parti hemen hemen tüm ilçelerde Belediye Başkan Adaylarını belirledi.

AK PARTİ ERZURUM´DA 4 İLÇEDE ANKET YAPACAK

 

 

AK Parti Genel Merkezi Erzurum´da 4 İlçe hariç tüm ilçelerde Belediye Başkan Adaylarını belirledi.

AK Parti Genel Merkezi alt kurulunun, üst kurula çıkarılmak üzere hazırladığı belediye başkan aday adayları dosyaları için 4 ilçede anket yapılması kararı  dün hayata geçirildi. Sabah saatlerinden itibaren Tortum, Hınıs, Çat ve Pasinler´de telefonla anket yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

PASİNLER´DE SERTOĞLU, ÖZKARA VE DOĞAN 

Ankette mevcut Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu´nun yanı sıra Eski AK Parti Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı İlker Özkara´nın da adı öne çıkarken, Geçtiğimiz günlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinden istifa ederek Pasinler Belediye Başkan Aday Adayı olan Şeref Doğan ankette yer aldı. Seçmenlere 3 isim söylenerek, ´İlçenizde kimi aday görmek istersiniz, Mevcut belediye başkanından memnun musunuz ve ikinci bir isim söyler misiniz, gibi sorular yöneldiği´ belirtildi. 

TORTUM´DA 4 İSİM SEÇMENE SORULDU

Tortum´da Mevcut Başkan Hasan Çakmak 3. döneme takıldığından ankette ismine yer verilmedi. Bir önceki seçimlerde bağımsız aday olan ve az bir oy fakıyla seçimleri kaybeden Muammer Yiğider, B. Tankut Keskin ve Lütfü İhsan Ünlü ismi vatandaşlara sorulurken bu Aday Adaylarının yanıs sıra Tortum AK Parti İlçe Başkanı Ömer Hancı´nın isimleri seçmene yöneltildi ve hangisini belediye başkan adayı olarak görmek istersiniz denildi. 

ÇAT´DA ŞİBLİ SAYDIN, REİS TANAS VE ÖZKAN YILDIRIM

Çat´da bir önceki 2014 seçimlerine kadar 2 dönem Belediye Başkanı olan Şibli Saydın ismi vatandaşlara sorulurken, 2 dönem Çat İl Genel Meclis üyeliği görevini yürüten ve son seçimlerde Yakutiye Belediyesi meclis üyesi olan Reis Tanas ve AK Parti Eski Gençlik kolları başkanı Özkan Yıldırım´ın ismi vatandaşlara soruldu bilgisine ulaşıldı.

HINIS´TA ANKET DEVAM EDİYOR

2014 Yerel seçimlerinde HDP´ye kaptırılan Hınıs Belediye Başkanlığını bu seçimlerde geri almak isteyen AK Parti çok hummalı çalışıyor. HDP´den Aday gösterilmesi düşünülen Gürsel Eren´in karşısına yine aynı aile olan Eren´lerden bir Aday göstermeyi planlıyor. Hınıs AK Parti´de şuan Eren´lerden 2 Aday Adayı var. Bunların yanı sıra Kasım Yürekseven isminin de vatandaşlara sorulduğu bilgisine ulaşılırken, Hınıs Belediyesine Kayyum atanan Kaymakam Bülent Ay ismide sorularak, Kaymakam Bülent Ay ismini belediye Başkanı görmek ister misiniz diye de soruldu. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli