AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ´ÜN İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR

Erzurum´da AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün istifa etmesi bekleniyor

AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ´ÜN İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR

 

 

Cumhurbaşkanımız mesajını net verdi.

Çalışmayan, ters çalışan, başarısız olan ve partiye zarar verenlerle yollarımız ayrılacak dedi.

Ve bununla da kalmadı.

Bize oy vermeyen milletimizi suçlamak yanlış dedi.

Peki, bu mesajı kim doğru okudu.

Etrafımıza bakıyoruz kazanılan yerlerde herkes benim sayemde diyor, kaybedilen yerlerde ise ben demiştim, kimse çalışmadı, o şöyle yaptı, bu böyle yaptı diyerek herkes suçu birbirine atıyor.

Yani kimse sorumluluk almıyor ama ortada bir başarısızlık var.

Ortada hiç suçlu yok, inisiyatif alan yok, özeleştiri yok?

Geriye bir tek suçlu kalıyor o da;

Cumhurbaşkanımız?

Şimdi gelelim genelden özele yani Erzurum´a.

Büyükşehir Belediyesi ve 15 İlçe´de AK Parti Belediye başkanlıklarını kazandı.

Daha Önce CHP´nin elinde olan Çat´da, HDP´nin elinde olan Hınıs ve Tekman´da belediye başkanlıklarını kazanan AK Parti her ne kadar da başarı çığlıkları atsa da bir nevi AK Parti Genel Merkezi´ne Cambaz´a bak yapıyor.

Neden mi? 

AK Parti´nin Erzurumlu önemli isimlerinden Efkan Ala´nın İlçesi Oltu´da 2004 yılından beri Belediye Başkanlığını göğüsleyen AK Parti seçimi Bağımsız Aday Necmettin Taşcı´ya kaptırdığını görmezden geliyor. 

Yine AK Parti´nin 4 Milletvekilinden ikisinin yani Tortum´lu olduğu bilinen İbrahim Aydemir ve Narman´lı olduğu bilinen Selami Altınok´un seçim bölgesinde 2004 yılından beri Belediye Başkanlığını göğüsleyen AK Parti, Tortum´da Büyük Birlik Partisi´nin Adayı Muammer Yiğiter´e, Olur´da ise Bağımsız Aday Sıddık Demircan´a Belediye başkanlıklarını kaptırdı. 

Kısacası AK Parti´nin iki Milletvekili çıkardığı birde üzerine İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün Narman´lı olduğunu bunun yanı sıra AK Parti´nin en önemli ismi Efkan Ala´nın da Oltulu olduğunu hesaba katacak olursak AK Parti´nin en güçlü olduğu kuzey ilçelerinde üç belediye´yi kaybetmesi AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün Hınıs, Tekman ve Çat ilçelerini kazandık diye sevinç çığlıkları atıp dikkatleri bu ilçeler üzerine toplayıp gerçek başarısızlığı gizlemesi AK Parti Genel Merkezinde "Mehmet Emin Öz´ün Cambaza Bak" yaptığı şeklinde değerlendiriliyor.

Öncelikle AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün göreve geldikten sonraki yapılan seçimlerde AK Parti´nin Erzurum´da ciddi bir oy kaybı yaşadığını da görüyoruz. 24 Haziran´da Mehmet Emin Öz başkanlığında seçimlere giren AK Parti Erzurum´da 5 olan Milletvekili sayısını 4´e düşürmüş ve 50 bin bandında oy kaybetmişti. 

24 Haziran 2018 den 31 Marta Cumhuriyet ittifakının Erzurum´da net yüzde 20 oy kaybı var.

AK Parti Genel Merkezi´ne ve partililere Cambaz´a bak oynayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´den ise;

Özeleştiri yok?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün seçim sürecinde kendisinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmediği için Partisine olan kırgınlığını ise tüm şehir dilden dile konuşuyor. Bunun yanı sıra Mehmet Emin Öz´ün seçimin kaybedilmesine adeta çanak tutacak şekilde ilgisiz ve sembolik duruşu bütün Ak Parti gönüllülerinin dilinde.

Kısacası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın son günlerde yaptığı seçim toplantılarında sık sık başarısılıktan bahsettiği ve bir an önce yeni yol haritasının belirlenmesi için raporlar hazırlattığı biliniyor.

Erzurum´daki başarısızlığı göz önünde bulunduracak olursak ve eğer bir yerden başlanacaksa önce AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün acilen istifa etmesi ve Mehmet Emin Öz´ün bu davranışının da  Türkiye genelindeki diğer başarısız İl ve İlçe Başkanlarına örnek olmasını öneriyoruz.

Şayet bu önerimize Sayın Mehmet Emin Öz kulak vermez ve başarısız olduğu koltuğunda durmakta ısrar ederse bilsin ki;

Çok gitmez, pek yakındır görevden alınır.

Hem kendi siyasi hayatını bitirir hem de AK Parti´yi bitirmeye, eritmeye, tükenmeye devam eder?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false