AK Parti Erzurum adaylarına Mülakatta Ne Sordular?

Türkiye, 24 Haziran 2018 Pazar günü hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimine gidiyor. 7.120 kişinin rekor başvurunun yapıldığı AK Parti´de ise aday adaylarına sorulan sorular belli oldu.

AK Parti Erzurum adaylarına Mülakatta Ne Sordular?

 

Türkiye, 24 Haziran 2018 Pazar günü hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimine gidiliyor. 7.120 kişinin rekor başvurunun yapıldığı AK Parti´de ise aday adaylarına sorulan sorular belli oldu.

AK Parti´de 21 Mayıs´ta Yüksek Seçim Kurulu´na (YSK) verilecek milletvekili aday listesini belirlemek için temayül sonrası sayısı 7.120 milletvekili aday adayına yönelik yapılan mülakat dün başladı. Bugün de devam ediyor.

Erzurum´da 140 AK Parti Milletvekili Aday Adayı ise Sabah:09.00´ da başlayıp, akşam 19.00´a kadar devam eden mülakatta ter döktü. Temayül de olduğu gibi mülakatta da mevcut milletvekilleri dahil edilmedi. 

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Sekreterlik tarafından organize edilen mülakat çalışmalarında, randevuyla parti genel merkezine çağrılan aday adaylarıyla 5 dakikalık görüşme yapıldı.

5´er kişiden oluşan toplam 14 komisyon çalışması gece yarısına kadar sürerken, mülakatların kapsamı da geniş tutuluyor.

Adaylara sorular?

Seçim bölgende tanınır mısınız?

Mülakatlarda adaylara özellikle aday oldukları bölgenin yapısının yanı sıra projeleri, sivil toplum örgütlerine üye olup olmadıkları sorgulandı.

Adaylara ayrıca, ?Bölgende seni tanırlar mı??, ?İddialı mısın?? tarzında soruların da sorulduğu biliniyor. 

Mülakatta giyim-kuşama dikkat edildi

AK Parti Genel Merkezi´nde yapılan mülakatlarda adayların giyimine de dikkat edildi.

Kravatsız ya da takım elbisesiz gelen adaylara komisyon üyelerinin bu yönde sorular yönelttiği belirtildi.

 Kravatsız, spor ya da takım elbisesiz gelen adaylara komisyon üyeleri sordukları sorular karşısında, adaylar arasında bu konuda;

 ?Ben hep böyleyim. Kravat takmam. Beni bilen böyle bilir? gibi diyalogların yaşandı. 

Mülakatları 14 ayrı komisyon yürütüyor

Aday adaylarıyla mülakatlarını genel başkan yardımcılarının başkanlık yaptığı 14 ayrı komisyon yürütüyor.

Mülakatlar, AK Parti genel başkan yardımcılarının başkanlığında, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinden oluşan 14 komisyon tarafından gerçekleştiriliyor. 

Komisyon Başkanları kimler?

AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından, Cevdet Yılmaz, Hayati Yazıcı, Vedat Demiröz, Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Ahmet Sorgun, Harun Karacan, Çiğdem Karaaslan, Ravza Kavakcı, Erol Kaya, Mahir Ünal, Mehdi Eker, Fatih Şahin ve Hamza Dağ komisyonlara başkanlık ediyorlar.

 Mülakat sonrası ne olacak?

 Yapılan mülakatın ardından ön elemeyi geçenler, güvenlik soruşturmasının ardından genel başkan yardımcıları tarafından hazırlanacak raporla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan´a sunulacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false