AK Parti - CHP Zor

AK Parti-CHP koalisyonu öne çıkarken, partililerden gelen tepkiler bunun zor olduğunu gösteriyor.

AK Parti - CHP Zor

Habervaktim´de yer alan habere göre; AK Partili Metin Külünk: ? Gezi´ye destek veren CHP ile koalisyonu milletimiz hoş karşılamaz.? 
CHP´li Muharrem İnce: ?13 yılın hesabını sormadan onlarla ortak olmamız mümkün değil.? 

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından başlatılan koalisyon çalışmalarında ön plana çıkan AK Parti- CHP koalisyonuna her iki partiden de itirazlar gelmeye başladı. Her iki partinin bazı yöneticileri ve toplumun büyük bir kısmı AK Parti- CHP koalisyonuna nerede ise ?Tamam? diye bakarken her iki partiden de aykırı sesler yükselmeye başladı.

MİLLETE ANLATAMAYIZ

AK Parti´de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a yakınlığı ile tanınan ve Milli Görüş geleneğinin önemli isimleri arasında yer alan İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ?CHP ile koalisyon kurmamızı millete izah edemeyiz? diyerek açık bir şekilde karşı çıkan ilk isim oldu. 

GEZİ´Yİ DESTEKLEDİLER

Külünk, ?AK Parti´nin iktidardan uzaklaşmasını isteyen küresel güçler tarafından tezgahlanan ? Gezi kalkışmasına´ açık bir şekilde destek veren CHP ile nasıl iktidar ortağı oluruz? Milletimize bunu nasıl izah ederiz? Devlet içerisinde örgütlenen, küresel güçlerin maşası haline gelen paralel yapılanma ile iş birliği yaptığı yönünde deliller ve şüpheler olan bir siyasi parti ile nasıl hükümet ortağı oluruz? Ayrıca böyle bir hükümet kurulmasını isteyen isimlere ve güçlere bakar mısınız? Onlara baktığınız zaman böyle bir hükümet kurulmaması gerektiğini de anlarsınız? diye konuştu.

OY VERİN GİTSİNLER DEDİK 

Muhtemel, AK Parti- CHP koalisyonuna CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce´den de tepki geldi. ?7 Haziran´da ana sloganımız ?Oy verin gitsinler´di. Halkımız da gitmeleri için bize oy verdi. Yaptığımız çalışmalar ve çabalar sonuç verdi. AKP tek başına iktidar olacak milletvekili sayısına ulaşamadı. Şimdi biz neden onları tekrar iktidara taşıyalım?? diyen İnce, AKP´nin 13 yılın hesabını mutlaka vermesi gerektiğini savundu.

SEÇİM HÜKÜMETİ 

AK Parti´den Külünk, CHP´den de İnce´nin açıklamalarından sonra bu iki parti arasında kurulacak olası koalisyonun zora girdiği yönünde değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Ankara kulislerinde AK Parti- CHP hükümetinin seçim kararı alarak bir koalisyon kurabilecekleri aksi halde hiç bir şartta bir araya gelemeyecekleri konuşulmaya başladı.

HABERVAKTİM


Anahtar Kelimeler: Parti

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı