AK Parti, Bu Sefer Adayların Özel Hayatlarını da Araştırıyor

Genel Seçimlerdeki 7 Puan Kaybının Büyük Bölümünü "YANLIŞ ADAY BELİRLEMEYE" Bağlayan AK Parti Kurmayları, Bu Kez Daha Derin Analiz Yapmayı Planlıyor.

AK Parti, Bu Sefer Adayların Özel Hayatlarını da Araştırıyor

 

 

Tüm illerde çok yüksek oranda ?değişim´ istendiğini saptayan AK Parti, tüm bölgeleri kapsayacak şekilde ?oy geçirgenliği´ analizi yaptırdı. AK Parti ?yeni profil´ yaratma yaklaşımıyla belirleyeceği adaylarla eksik oylarını tamamlamanın hesabı yapıyor. AK Parti, adayların cemaat bağlantısını ve özel hayatlarını da araştırıyor.

AK Parti yerel yönetimlere yönelik eleştiriler, ekonomik kriz ve mevcut başkanların yetersizliğine karşı seçmenin değişim talebini karşılamak için yeni yöntemler peşinde. AK Parti ilk kez, tüm il ve ilçeleri kapsayacak şekilde ?oy geçirgenliği´ çalışması yaptı. Tüm partileri kapsayan bu çalışmada ince hesap yapılarak, bölge bölge geçirgenlik haritası çıkartıldı. Özellikle küçük yerleşim yerlerinde farklı ve beklenmeyen oy kaymaları saptandı. Bu geçirgenlik analizlerinden yola çıkılarak, her il ve ilçenin dinamikleri belirlenecek.

ERDOĞAN´A SUNULDU

AK Parti, riskli olduğu yerleşim yerlerinde kritik sonucu değiştirmek için gerekirse, oy desteğini alabileceği en geçirgen partinin profiline uyan aday çıkartma kararı aldı. Böylece eksik oylar tamamlanacak. AK Parti, bu yöntemi yerel ölçekte uygulayarak sonuç alabileceği hesabını yapıyor. İktidar partisi, oy geçirgenliği olan partinin tabanından yararlanmak için ?liberal, milliyetçi veya muhafazakâr´ kimlikli adaylar belirleyebilecek. Bu durum, etnik köken için de geçerli olacak. Yapılan bu çalışma, son MYK toplantısında Tayyip Erdoğan´a da sunuldu.

BAŞVURULAR KASIM´A ERTELENDİ

AK Parti, yerel seçimler için aday başvurularını Kasım ayı başına erteledi. Buna gerekçe olarak da aday profili konusunda çalışma yapmak için daha fazla zaman ayırmak gösterildi. Genel seçimlerdeki 7 puan kaybının büyük bölümünü ?yanlış aday belirlemeye´ bağlayan parti kurmayları, bu kez daha derin analiz yapmayı planlıyor.

YÜKSEK ORANDA DEĞİŞİM TALEBİ

AK Parti´nin yaptırdığı çalışmada dikkat çeken diğer önemli başlık ise seçmenin ?değişim´ talebi oldu. Parti kurmayları, ?Belediye başkanının en beğenildiği yerlerde bile çok yüksek oranda değişim talebiyle karşılaştık. Değişim isteği, ilk kez bu kadar yüksek orana ulaştı? diye konuştu. Bunun ise yerel yönetimlere yönelik eleştiri ve şikâyetlerden kaynaklandığı belirtiliyor.

ADAY BELİRLEMEDE ÇAPRAZ ONAY YÖNTEMİ

Hürriyet´ten Nuray Babacan´ın haberine göre adayların belirlenmesinde ?çapraz onay´ yöntemi de kullanılacak. Belirlenen adaylar, kazanma olasılığı birden fazla yöntemle kontrol edilecek. 1398 belediye başkanı, 20 binden fazla belediye ve il meclis üyesi adayı belirleyecek olan AK Parti, ?FETÖ´ taramasının yanı sıra geçmiş dönem ve özel hayat araştırması da yapıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı