AK PARTİ ?ANLIK´ Olarak Sandık Kurup Halk Oylaması Yapacak

AK Parti, belediye başkan adayı belirlemede kararsız kalınan il ve ilçelerde ?anlık´ olarak sandık kurup halk oylaması yapacak. Vatandaşların tercihine göre aday belirlenecek

AK PARTİ ?ANLIK´ Olarak Sandık Kurup Halk Oylaması Yapacak

 

 

AK Parti, yerel seçimlerde aday belirlemek için yeni yöntemlere başvuracak. Bunlardan biri de plebisit (yerel bir sorun ile ilgili vatandaşın doğrudan karar vermesi) benzeri bir uygulama olacak. Bir il ya da ilçede iki aday arasında kararsız kalınırsa o yerin en işlek caddesine stant kurulacak. Vatandaşlar özel cipli kartlar ile oy kullanacak. Böylece vatandaşın tercihine göre aday belirlenecek.

MEYDANA STANT KURULACAK

AK Parti, önümüzdeki ay başında başlayacak aday belirleme süreci için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, AK Parti, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde kullanmak için elektronik bir sistem kuruluyor. Bu sistem hem illerin nabzının tutulmasında hem de plebisit yöntemi olarak kullanılacak. AK Parti, adayların belirlenmesi için komisyonlar kuracak. Komisyon çalışmaları sırasında bir il ya da ilçede iki isim arasında kararsız kalınırsa sistem devreye girecek. Kararsız kalınan yerleşim biriminin en işlek cadde ya da meydanına bir stant kurulacak. Özel yazılımla hazırlanan bilgisayar programına arasında karar verilemeyen iki isim girilecek. Vatandaşlar çipli kartlar ile kurulan stantlarda oylarını kullanacak.

DOĞRU ADAYI SEÇİMİŞ OLACAK

Birkaç saat içinde vatandaşın hangi aday üzerinde yoğunlaştığı ortaya çıkacak. Bu yöntem ile AK Parti´de doğru adayı seçmiş olacak. YSK´nın, yerel seçimlere ilişkin süreci 12 Kasım´dan itibaren başlatması ve arka arkaya genelgeleri yayımlaması bekleniyor. AK Parti de, önümüzdeki ay başından itibaren aday belirleme komisyonlarını oluşturacak. AK Parti, adayların belirlenmesinde, küçük iller, kayyum atanan belediyeler ile muhalefetin elindeki yerlerden başlamayı planlıyor. Buralardaki isimler kamuoyuna bir an önce açıklanacak. Böylece seçim çalışmaları daha hızlı başlamış olacak. Başkan adaylarından farklı ücretler alınacak. 30 büyükşehir belediye başkan adayı daha fazla ücret ödeyecek. Daha sonra il ve ilçelerin nüfuslarına göre bir ücret aralığı belirlenecek.

ADAYLAR ERKEN AÇIKLANACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı grup toplantısında yerel seçimlere yönelik flaş açıklamalarda bulundu. Bahçeli´nin ´Yerel seçimlerde kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Seçimlerde ittifak yok´ sözlerine cevap veren Erdoğan, ?Onlar öyle diyorsa herkes yoluna bakacak? dedi. 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarını erken belirleyeceklerini belirten Erdoğan, ?Tarihi yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarımızı erken belirleyip sahada olmalarını istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnce eleyip sık dokuyoruz? diye konuştu. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false