Ahlaksız İP'li Türkkan'a bir tepki de şehit ailelerinden

Şehit yakınına galiz küfür eden İP'li Lütfü Türkkan'a bir tepki de Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şubesinden geldi.

Ahlaksız İP

 

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şube Başkanı Rıza Demir ve beraberindeki Şehit ve Gazi Ailelerinin yakınları bugün bir basın açıklaması yaptı.

İşte O basın Açıklamasından satır başları;

Atalarımızın varlık gösterdiği yıllardan bu yana vatanın selameti ve milletin birliği için candan geçen aziz şehitlerimizin kıymetli yakınları, kahraman gazilerimiz, bizlere her zaman destek olan vatandaşlarımız ve değerli basın mensupları;


Sözlerime başlamadan önce bugün altında özgürce nefes alabildiğimiz, üzerinde al bayrağımızın dalgalandığı bu aziz vatanı bizlere canlarıyla kazanan şehit ve gazilerimize şükranlarımı bir kez daha ifade etmek isterim.

 

Değerli Basın Mensupları

Bu gün gündemi meşgul eden bir olayla ilgili basın açıklaması yapmak için sizlerin karşısındayız.

Mecliste bulunan bir partinin grup başkan vekili olan şahsın, Bingöl’de gerçekleştirmiş olduğu sözde ziyaret özde şovu esnasında, yanına gelip şehit abisi olduğunu defalarca söyleyerek partisinin PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP hakkındaki politikasını eleştirmesi üzerine şehidimizin emaneti olan abimize ağza alınmayacak, ne aldığımız terbiyeye ne de dinimize yakışmayacak bir küfürle karşılık vermiştir.

Bu yaşananlar ise an be an görüntülenmiştir. Şehidimizin abisi bir eleştiride bulunuyor. O eleştiriler karşılığında ise ismi Lütfü Türkkan olan kişi koluna girdiği şehit abimizin ayağına vurarak en kutsalımız olarak gördüğümüz şehidimizin emanetine küfürler saydırıyor.

Bu olay karşısında bizleri en derinden üzen unsur ise milletimizin vekaletini verdiği bu şahsın milliyetçilik kisvesi altında siyaset yapmasıdır.

Bu olayın üzüntüsünü kat be kat artıran diğer bir husus ise, Mensubu olduğu siyasi partiden de milletimizin içine su serpecek herhangi bir açıklamanın olmamasıdır.

Bu vatanın her karış toprağı o şehitlerimizin kanı ile sulanmış ve vatan kılınmıştır. Bu gün huzur içinde ezanlarımız okunuyorsa, çocuklarımız okullarına gidiyorsa, o şahsın görev yaptığı Gazi meclisimizde, caddelerimizde bombalar patlamıyorsa hainlerle çarpışan yüz binlerce yiğit vatan evladı sayesindedir.

Şehidimizin emanetine edilen küfür asla kabul edilemez. Kendisine aynen iade ediyoruz.

Vatan uğruna toprağa düşmüş bir yiğit, arkasında eşini çocuklarını kız kardeşini annesini babasını bırakır. Bizlerin üç gün çektiği acıyı, şehidimizin yakınları her gün içlerinde yaşıyorlar.

Hayallerini yaşayamadan hainlerin kurşunları ile vatan için toprağa düşenlerin aileleri bu necip milletin her zaman başı üstündedir.

Bu şahsın söylediği sözler siyasetle eleştirilip siyasetle korunacak şeyler değildir.

Şehit, hepimizin şehididir.

Bu gün buradan bir kere daha söylüyoruz ki..

Şehitlik mertebesi peygamberlik mertebesinden sonra en yüce mertebedir. Derdi vatan, millet olmayanlar, bu kutsallardan da şehitlikten de şehidin emanetinden de bi haberdir.

Hayatlarının baharında evlatlarını kardeşlerini eşlerini babalarını şehadete uğurlayan şehit aileleri her türlü önceliğe her türlü ayrıcalığa ve her türlü tahammüle layıktır.

Hangi parti olursa olsun, tahammülsüzlerin hele hele içi yanmış bir şehit abisine karşı tahammülsüzlüğün cezası bir özür ile geçiştirilemez.

Yüce Türk Adaletinden arzumuz

Bu saygısızlığa karşı gereken yaptırımın yapılması ve çok sevdikleri hainlerle ceza evinde kahvaltı yapmalarının sağlanmasıdır.

Hepinize saygılarımı sunuyorum.
 

Bugün yanımızda olup,  ‘PYD, PKK, YPG,DAEŞ’ FETÖ ile vatansız ve taşeron vekillere’ karşı, tepkimize verdiğiniz destekten ötürü tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

18.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:28
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli