7´den 77´ye müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye Yolunda" isimli ulusa sesleniş konuşmasında 7´den 77´ye çok sayıda vatandaşı yakından ilgilendiren çok önemli gelişmelerde, müjdeyi verdi.

7´den 77´ye müjde!

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, televizyonlarda yayınlanan ?Yeni Türkiye Yolunda? isimli ulusa sesleniş konuşmasında, ocak ayının iç ve dış temaslarla dolu dolu ve ekonomik meselelerin ağırlık kazandığı bir ay olduğunu söyledi.

?Şubat ayında atamalarını yapacağız?
Başbakan Davutoğlu, asgari ücreti bin 300 liraya çıkardıklarını, emeklilere yılda bin 200 lira zam yaptıklarını ve emeklilerin ilk zamlı maaşını aldığını, astsubay emeklilerinin intibak sorununu çözdüklerini, lisans öğrencilerinin bursunu 400 liraya yükselttiklerini, askeri öğrenci harçlıklarını 400, er-erbaş harçlıklarını 100 liraya çıkarttıklarını, esnafa 30 bin lira faizsiz kredi, gençlere 50 bin lira karşılıksız nakdi destek verdiklerini bildirdi.

Gençlere 100 bin lirası kredi verildiğini ve krediye yüzde 85 kefalet imkanı getirildiğini anlatan Davutoğlu, ?30 bin öğretmen ataması için gerekli yasal düzenlemeleri tamamladık, inşallah şubat ayında atamalarını yapacağız. KOBİ´ler için kefalet limitini yükselttik ve vadelerin artırılmasını sağladık. Yemde ve gübrede KDV´yi tamamen kaldırdık. 5 dönüm altında yetiştiricilik yapan çiftçilerimize destekleme düzenlemesi yaptık. Yine çiftçilerimize seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi desteği veriyoruz. Dövizle askerlik bedelini 1000 avroya düşürdük. Elektronik kimlik kartının uygulamaya geçmesi için yasal düzenlemeleri tamamladık ve ilk aşamada pilot uygulamaya başlıyoruz. Bunlar gerçekleşen vaatlerimiz? diye konuştu.

Yapılan reformlar hakkında da bilgi veren Davutoğlu, Reformların Koordinasyonu ve İzlenmesi Kurulunu kurduklarını, üniversite öğrencilerinin kısmi süreli çalışmasının önündeki engelleri kaldırdıklarını, çeyiz hesabını başlattıklarını, imalat sanayiine banka sigorta muamele vergisi istisnası getirdiklerini, İstanbul Tahkim Merkezini faaliyete aldıklarını aktardı.

Son olarak da ticaretin kolaylaştırılmasına ilişkin çok taraflı anlaşmanın yasal zeminini tamamladıklarını anlatan Davutoğlu, ?Bu anlaşma bir yandan ülkemizde ticaret yapanlara çeşitli kolaylıklar sunacak ve karşılaştıkları sorunları azaltacak, bir yandan da yurt dışındaki iş adamlarımızın faaliyetlerini çok daha kolay gerçekleştirmelerini sağlayacak? dedi.

?Bize durmak yok, dinlenmek yok?
Şu anda altyapı çalışmaları tamamlanan birçok müjdeyi de Meclis´e sevk ettiklerini açıklayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

?Dikkatinizi çekmek istiyorum; bunlar sadece iki aylık bir zaman içinde hayata geçirdiklerimiz, inşallah devamını aynı hızla getireceğiz. Aylık, 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık program içinde ne söylemişsek vakti geldiğinde yapacağız. Her zaman söylediğimiz gibi biz sizlere söz verdik mi mutlaka gereğini yerine getiririz, tutamayacağımız sözü de vermeyiz. Her insanımıza daha iyi, daha rahat, daha huzurlu ve daha yeterli bir hayat sunabilmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bu ülkenin her ferdinin yüzü gülünceye, her ocağı şenleninceye kadar bize durmak yok, dinlenmek yok. Sizler bu programı izlerken biz yine bir dış gezide Suudi Arabistan seyahatinde olacağız. Yine Türkiye´nin menfaatlerinin peşinde, Türkiye´nin sesini duyurmak üzere çalışıyor olacağız. İnşa etmeye çalıştığımız gelecek, 78 milyon insanımızın ortak geleceğidir. Bu geleceğin sizleri de en az bizler kadar heyecanlandırdığını biliyorum. Allah yolumuzu açık etsin, yar ve yardımcımız olsun. Evleriniz, haneniz hep şen ve bereketli olsun.?


Anahtar Kelimeler: müjde

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli