5. Geleneksel Erzurum Günleri?

Bu yıl beşincisi düzenlenen ?Erzurum Günleri´ne katılma fırsatı buldum. Başkentte yoğun bir hazırlık aşamasından geçen etkinlik ESAV öncülüğünde, emek...

5. Geleneksel Erzurum Günleri?

 

 

Bu yıl beşincisi düzenlenen ?Erzurum Günleri´ne katılma fırsatı buldum.

Başkentte yoğun bir hazırlık aşamasından geçen etkinlik ESAV öncülüğünde, emek ve çaba harcanarak gerçekleştiriliyor. Her yıl kendini yeniliyor etkinlik. Geçen yıllara nazaran düzenli ve olgunlaşmış bir etkinlikle karşılaştık.

Etkinliği bütünüyle güzelleştiren; sanırım havaların sıcak olmasından kaynaklı;  açılışın açık havada yapılması oldu. Yine aynı şekilde dumanı tüten cağ kebapların da açık havada konumlandırılmış olmasıydı. Geçmiş yıllarda duman ziyaretçileri epey bir rahatsız ediyordu. Kapalı bölümde özellikle kamu kurumları, Erzurum´un öz kültürünü yansıtan STK lar, kaymakamlıklar, belediyeler ve esnaf  vardı. Sırasıyla, düzenli ve ince işçilikle hazırlanmış stantlarda özen gösterilen tanıtımlar dikkatlerden kaçmadı.

Geçen yıl büyük sorun olarak bahsettiğimiz; Erzurumlu olmayıp da, ürün yada yiyecek satıp, işi ticarete fahiş fiyatlarla döken firmaları bu yıl görmedik. Satış yapmak için işi çığırından çıkarıp nara atanlara da rastlamadık bu yıl. Esnaf Erzurumluydu ve öncelikli amaç tanıtımdı.

Görkemli bir açılış yapıldı. Siyasi ayağın katılımı yoğundu, Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık´ı görmek mutlu etti. Başbakan Yardımcısı, milletvekilimiz Akdağ yurtdışındaydı, etkinliğin 3. Günü dadaşları yalnız bırakmadı. Milletvekillerinden Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu´nun olmayışı ise dikkatlerden kaçmadı. Konuşmalar Erzurum´un tarihteki yerini vurgular nitelikteydi. Erzurumlu olmayan Işık,ın yerinde tespitleri, Erzurum´a bu kadar hakim oluşu göğsümüzü kabartırken;  Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz´ün konuşması ?taarruz zamanımı? dedirtti, bir an vatan aşkımız kabardı. Dinlerken,  sayın vekilimiz varken; Türkiye´nin başına taş yağsa, Erzurum´a düşmez diye düşündüm (!)   Hitabet yeteneği, diksiyon ve anlatmak istediğini karşıya direk verebilen MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın´a konuşma imkanı sunulmamasının şık olmadığını düşünüyorum. Böyle bir buluşmada parti ayrımı yapıldığı kanaatine varmış bulunuyorum

Organizeler emekle taçlandırılınca, meyvesini gururla verir. Bu yıl ki Erzurum buluşması hakikaten emek harcanmış, uğraşılmıştı. Erzurum Misafirperverliği vardı. ESAV Başkanı Veysel Aksungur´un gülen yüzü, nazik tutumu, emeği çabası inkar edilemez. Yine basın kuruluşları ile organize noktasında elinden gelenin fazlasını yapan; haftalarca uğraşan, her birimizle ayrı ayrı ilgilenen ortağım, gazeteci büyüğüm ve ağabeyim Yaşar Çelik´in de emeği büyük. Sayesinde neşelip, eğlendiğimiz zamanlar geçirdik. Gazeteci arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ediyorum.

Erzurum Günleri artık Ankara´da ki Erzurumluların, bir araya gelme, Erzurumlularla buluşma noktası gibi? Atatürk Kültür Merkezi´nde Erzurum Günlerine katılınca kendinizi dostlarla Erzurum´daymış gibi hissediyorsunuz. Erzurum havasını teneffüs eden gurbetteki dadaşların heyecanı bu anlamda görülmeye değer.


Anahtar Kelimeler: Geleneksel Erzurum Günleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

25.04.2024

  • İMSAK 03:42
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:37
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı