15 Temmuz´un başlangıç saati...

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir TV programında 15 Temmuz darbe girişimi hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

15 Temmuz´un başlangıç saati...

 

 

Darbe girişimi saat 14.45´te başladığını belirten Yarar, "MİT eğer doğru tepki vermese ve Genelkurmay´a bilgi gitmese durum çok farklı olurdu" diye konuştu.

Yarar´ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

15 Temmuz sadece bir gün sürdü ama planı yapanlar bir yıldır çalışıyordu. Üst akılın bir oyun planı ve bu planda kullanacağı bir sürü vatan haini var. Ancak millet bunu önledi. PKK´nın barikatlar önünde ezildiği süreçte de halkın dirayetiyle oyunu bozduk.

´Genelkurmay´a istihbarat ´darbe´ şeklinde gitmiyor´

MİT 14.45´te başladığında eğer doğru tepki vermese, bu bilgi Genelkurmay´a gitmezdi. Genelkurmay´a eğer bu bilgi gitmese ve hareket başlamasa farklı olurdu. Fakat Genelkurmay´a istihbarat ´darbe´ şeklinde gitmiyor. Genelkurmay´a ilk mesaj 16.05´te çekiliyor.

Genelkurmay Başkanı´nın refleksleri olayın seyrini değiştiriyor

Eğer ihbarı yapan binbaşı söylememiş olsa her şey farklı olurdu. 2014´te örgütten ayrılmış bir isim. Eğer MİT refleksini biraz daha gevşek vermiş olsaydı, biz gece saat 03.00´te çat diye yakalanmıştık. MİT bilgiyi Genelkurmay´a gönderiyor. Genelkurmay Başkanı getirin şu adamların bilgisini diyor. Ondan sora Genelkurmay Başkanı´nın refleksleri, verdiği emirler olayın seyrini değiştiriyor.

´Bütün ifadeleri tek tek okudum´

Hakim, savcı, polis değilim ama bütün ifadeleri tek tek okudum. Kitapta mizansene hiç girmedim. Asıl önemli olan şeylerden bir tanesi bu 24 saate ortaya koyduğumuzda, insanların ne olup bittiğini öğrenmesi lazım. İnsanlar, ´Neden düğüne gitmişler, neden o komutanlar çağrılmamış´ diyorlar. O soruların cevapları burada var. Bu bilinmeyenler ´tiyatro´ denmesine neden oluyor.

´Herkes ucu ucuna kurtulmuş´

MİT Müsteşarı 19.45´te Cumhurbaşkanımızı arıyor, ulaşmaya çalışıyor. O sırada Cumhurbaşkanımız istirahatte. MİT Müsteşarı yine de Cumhurbaşkanı´nın koruma müdürünü arayıp "Ankara´da bazı hareketler var. Ekip durumunuz nasıl? Takviyeye ihtiyacınız var mı?" gibi sorular soruyor. Çünkü gelen istihbarat ´darbe´ şeklinde değil. MİT Müsteşarı´nın dışarıya çıkışı, girişi, herkes nasıl ucu ucuna kurtulmuş, dakika dakika saat saat ortaya koyduğumuzda ortaya çıkıyor.


Anahtar Kelimeler: Temmuz başlangıç saati

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı