15 Temmuz gecesi PYD Türkiye´ye girecekti!

Ceylanpınar´ın Belediye Başkanı Atilla,15 Temmuz gecesi terör örgütü PKK´nın Suriye kolu ve aynı zamanda ABD´nin Suriye´deki kara unsuru olarak kullandığı terör örgütü PYD´nin sınırda çok sayıda zırhlı aracın farları ve kontakları kapalı bir şekilde Türki

15 Temmuz gecesi PYD Türkiye´ye girecekti!

 

 

FETÖ´nün darbe girişiminde, Türkiye´nin Suriye sınırında da hareketlilik olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi Kobani´de yoğun hareketliliğin yaşandığını daha önce dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bölgedeki yetkililerin bazı hazırlıklardan bahsettiğini belirterek, "Karşı tarafta silahlı bazı hazırlıklar yapıldı. Başarılı olması halinde Türkiye´ye sızılacağı bilgileri var. Bölgeye gittiğimizde söylediler. Hareketliliği fark etmişler." sözleriyle dikkatleri Suriye sınırına çevirdi.

SINIRDA FARLARI SÖNDÜRÜP, KONTAKLARI KAPATIP BEKLEDİLER

15 Temmuz gecesi yaşanan hareketlilik ile ilgili konuşan Şanlıurfa´nın Ceylanpınar ilçesi Belediye Başkanı Menderes Atilla ise Bakan Çelik´in açıklamalarını teyit eden çarpıcı bilgiler verdi. PYD´nin kontrolündeki Suriye´nin Resulayn ilçesine sınır komşusu olan Ceylanpınar Belediye Başkanı Atilla, darbe girişiminin olduğu gece sınır hattında terö örgütü PYD´ye ait çok sayıda zırhlı aracın farları ve kontakları kapalı bir şekilde beklediğini kaydederek şunları söyledi: "O gece, PYD´nin silahlı kolu YPG´ye ait ağır silahlar taşıyan ve içlerinde zıhlı araçlar da olan çok sayıda araç sınırımıza dönük bir şekilde bekliyordu. Bu bilgiyi içerideki kaynaklarımdan edindim. Araçlar farları ve kontakları kapalı şekilde beklemiş."

"HAZIRLIK YAPMIŞLAR"

Darbe girişiminden üç gün sonra yine Şanlıurfa-Suriye sınırında yakalanan bir teröristin ifadelerinde de bu konu hakkında bilgiler olduğunu söyleyen Atilla şöyle devam etti: "18 Temmuz´da sınırda yakalanan Suruç nüfusuna kayıtlı bir terörist de ifadesinde bu bilgileri doğruluyor. 15 Temmuz gecesi hazırlık yapıldığını ve Türkiye´ye girileceğini söyleyen bu terörist, sadece polis ve sivillere ateş açabilecekleri, askerlere ise ateş açılmaması yönünde talimat aldıklarını söylüyor. Ayrıca 22 Temmuz´da yakalanan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Kemal Pir adındaki terörist de benzer ifadelerde bulunuyor. Aslında o gece sadece Resulayn ve Kobani değil, PYD´nin kontrolündeki tüm noktalarda bu yönde hazırlıklar yapılmıştı. Ancak darbe girişimi başarılı olamayınca Türkiye´ye giremediler."

50 TON SİLAH İNDİRİLDİ

Darbe girişiminden önceki günlerde ABD tarafından PYD´ye 50 bin ton silah ve mühimmat yardımı yapıldığını da iddia eden Atilla, asıl amacın Türkiye´de bir iç savaş çıkarmak olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: Karar


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false