YUNUS EMRE´YE YAKIŞIR YENİ YOL HİZMETE GİRDİ

Palandöken ilçesinin yeni gözdesi olan Yunus Emre bağlantı yolu, çalışmaların tamamlanmasının ardından dünden itibaren hizmete girdi.

YUNUS EMRE´YE YAKIŞIR YENİ YOL HİZMETE GİRDİ

 

Yunus Emre Mahallesi ile Yenişehir´i birbirine bağlayan güzergah, yeni çehresiyle göz kamaştırmaya başladı. Başkan Bulutlar, "İlçemize yeni ulaşım ağları kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda mevcut bağlantı yollarına da nitelik kazandırıyoruz" dedi. Palandöken Belediyesi´nin, Yunus Emre Mahallesi ile Yenişehir´i birbirine bağlayan güzergahta yaptığı kamulaştırma ve yenileme çalışmaları dünden itibaren sona erdi. Biri 4, diğeri de 3 katlı iki ayrı binanın kamulaştırılmasıyla genişletilen yolun asfaltlama işlemi tamamlanırken, belediye buradaki kavşağı da sil baştan düzenledi. Kavşakta bulunan ve çirkin bir görüntü oluşturan şadırvan kaldırılırken, bu noktaya ayrıca aydınlatma ekipmanı kuruldu. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, neredeyse bir şehir nüfusuna sahip olan ilçede yeni ulaşım ağları oluşturmakla birlikte mevcut ulaşım ağlarını da revizyona tabi tuttuklarını söyledi. Yunus Emre Mahallesi ile Yenişehir´i Polis Meslek Yüksekokulu noktasında birbirine bağlayan güzergahta son derece kapsamlı bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Bulutlar, "Bu güzergah üzerinde bir süre önce kamulaştırma çalışması yapmış; birisi 4, diğeri de 3 katlı olmak üzere 2 ayrı binayı yıkmıştık. Hak sahiplerini kesinlikle mağdur etmeyecek biçimde yaptığımız kamulaştırma ile 1 milyon 500 bin lira tutarında ödeme yaptık. Bu sayede yolu genişleterek, bu güzergâh üzerindeki trafik yükünü büyük ölçüde azaltmış olduk" diye konuştu.

BAŞKAN BULUTLAR: ULAŞIM AĞLARINI GÜÇLENDİRİYORUZ

Güzergahta geçtiğimiz günlerde başlatılan asfaltlama çalışmalarının da tamamlandığını dile getiren Başkan Bulutlar, "Bilindiği üzere bu yol ayrımında estetik açıdan hiç de hoş görünmeyen bir şadırvan vardı. O şadırvanı kaldırdık ve işgal ettiği yeri kullanmak suretiyle kavşağı da genişlettik ve ardından kavşak aydınlatma sistemini kurduk. Çalışmalarımız neticesinde yeni bağlantı yolumuzu yepyeni çehresiyle halkımızın hizmetine sunduk" ifadelerini kullandı. Amaçlarının ilçeyi kendi içerisinde birbirine bağlayan ulaşım ağlarını güçlendirmek ve çeşitlendirmek olduğunu anlatan Bulutlar, hâlihazırda bir yol çalışmasının daha devam ettiğini hatırlatarak, "Kısa bir süre sonra inşallah Erzurum Valiliği´nin bulunduğu Çat Yolu ile Yenişehir 1. Marketleri birbirine bağlayacak olan yolu da yakında hizmete sokacağız" dedi. Öte yandan Başkan Bulutlar, Yunus Emre Mahallesi ile Yenişehir´i birbirine bağlayan güzergah için anlamlı bir isim düşündüklerini belirterek, bu konuyu da Kasım ayında toplanacak Belediye Meclisi´nde ele alacaklarını sözlerine ekledi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli