Yüksel Aslan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ?Aday Öğretmen Yetiştirme? Sürecinin Başladığını Duyurdu

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ?Aday Öğretmen Yetiştirme? süreci başladı.

Yüksel Aslan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ?Aday Öğretmen Yetiştirme? Sürecinin Başladığını Duyurdu

 

 

ERZURUMHABER25: 7 ay sürcek olan Aday Öğretmen Yetiştirme programı kapsamında Aday Öğretmenler için geziler   düzenlenecek.

Aday öğretmenlerin yetiştirilmesi için  474 danışman öğretmenine ve aday öğretmenlerin atandığı 120 Eğitim Kurumu Müdürlerine 3 yetiştirme süreci ile ilgili 16 saatlik hizmetiçi seminerler  düzenlendi.

Aday Öğretmen Yetiştirme süreciyle ilgili ayrıntıları anlatan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Aday öğretmenin üç gün danışman öğretmen nezaretinde ders ve etkinliklere katılımı, bir gün Okul idaresinde yönetim işleri ile ilgili eğitimi ve bir  gün çevre incelemesi şeklinde toplam 14 hafta süre ile gerçekleşeceğini söyledi.

Arslan,?Bakanlığımız tarafından 10 Şubat 2016 tarihinde yapılan 30 bin öğretmen atamasında ilimize 19 Şubat tarihi itibariyle yetiştirilmek üzere atanan aday öğretmen sayısı 406´ dır. Aday öğretmenlerimizin yetiştirilmesi için aday öğretmen sayısının yüzde 10´dan  fazlası, branşlardan bazılarının özellikleri  dikkate alınarak 474 danışman öğretmene 22, 23  Şubat  2016 tarihinde, sonrasında aday öğretmenlerin atandığı 120 eğitim kurumu müdürlerine 3, 4  Mart 2016 tarihinde yetiştirme süreci ile ilgili 16 saatlik hizmet içi seminerleri düzenlenmiştir. İlimize şubat ayında atanan 762 öğretmenin 198   adaylık eğitimini ilimizde alan 406 öğretmenin içerisindedir. Hizmet içi seminerlerini Bakanlığımız tarafından yetiştirilen formatör eğitimciler vermişlerdir.

Aday öğretmen yetiştirme sürecinin içeriği: Aday öğretmenin üç gün danışman öğretmen nezaretinde ders ve etkinliklere katılımı, bir gün Okul idaresinde yönetim işleri ile ilgili eğitimi ve bir  gün çevre incelemesi şeklinde toplam 14 hafta süre ile gerçekleşecektir. Aday öğretmenin yetiştirilmesinde okuldaki 4 günlük eğitiminden danışman öğretmen ve okul yöneticileri sorumludur. Kalan bir  günlük eğitimin planlanması da ekte yer alan çerçeve programı dahilinde İlçe yetiştirme süreci koordinatörleri tarafından yürütülecektir. Aday öğretmenlerimize günümüze kadar yapılan koordinatörlükte, çerçeve programı dahilinde süreç bilgilendirmesi, aday performans eğitimi sistemi, eba, mebbis, E-okul gibi bilişim alt yapılarının tanıtımı, Kaymakamlık ziyaretleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ziyaretleri yapıldı.  Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak´ı ziyaret edecekler. Yine ayırca Kurum ziyaretleri, pansiyonlu okul ziyaretleri  şekilde devam edecek, ilimizde gerçekleştirilecek herhangi Sosyal-Kültürel etkinliklere aday öğretmenlerin katılımı teşvik edilecek.  İlimizin tanıtımı noktasında koordinatörler tarafından aday öğretmenler için geziler   düzenlenecektir. Aday öğretmenlere bu süreçten sonra 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle 10 haftalık içeriği daha sonra Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek hizmet içi eğitim faaliyeti uygulanacaktır.? dedi 

İHSAN KUMRU´NUN HABERİ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı