YA DEVLET-İ ALİYYE.! YA ZİLLETİ BAKİYE.!

Gökhan Yazıcı Yazdı

YA DEVLET-İ ALİYYE.! YA ZİLLETİ BAKİYE.!

Devlet dosta güven ve düşmana korku salan bir mekanizmadır.!

Sorumluluğunu ve vebalini üstlendiği bünyesindeki millet için vardır.! Sosyal Hukuk Devleti olarak Vatandaşının mal,can ve huzur kaynağının sağlayıcısı ve koruyucusudur.!

Bir devlet milletini, bağımsız, mutlu, huzurlu, güvenli, hernevi maddi ve manevi ihtiyaç ve problemlerini karşılayabildiği, çözebildiği müddetçe ayakta kalabilir ve devamlılığını sağlayabilir.!

Devlet ne belli bir güçlü ve mutlu azınlığın oluşturduğu statükonun hakimiyet ve saadet zinciridir.! Ne de Milletinin topyekün huzur ve güvenliğine problem olan belli bir fikr-i, İnanc-i ve Irk-i gurubun imtiyaz mücadelesinin oyuncağı değildir.!

Devletin güçlülüğü, dinamizi kendisinin sürekli 18 yaş zindeliği,heyecanı ve idealizmiyle mümkündür.!

İdealist bir devlet ; Milletinin müşterek yüksek menfaatlerini olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilecek her nevi beşeri olayı sebep ve sonuçları kontrol edebilecek bir YETENEKTİR.!

Güçlü bir devlet; Milletinin maddi ve manevi her nevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek,üretebilecek, her türlü sorunlarına çözüm üretebilecek bir PERFORMANSDIR.!

İlkeli bir devlet ; bünyesindeki her kesimden insanları ortak müşterekler ve menfaatler etrafında birleştirebilen,idare edebilen,yönlendirebilen ve yönetebilen bir TEŞKİLATDIR.!

Adil bir devlet; bünyesindeki her kesimden insanların farklılıklarını bir farklılık ayrılık veya imtiyaz aracı olarak görmeyen, bu farklılıkları üstünlük aracına dönüştürmeden müşterek değerler ve menfaatler doğrultusunda bir zenginlik aracı olarak süspanse edebilecek bir ERKTİRr.!

Sosyal bir devlet; yaratılış fıtratı gereği her insanının insanlık onuruna yakışır bir sosyal ve içtimai hayatı sağlamakla mükellef bir BABADIR.!
Devlet her insanına evlat hassasiyeti ile yaklaşan, derdi ile dertlenen, sıkıntısı ile hüzünlenen, kederi ile ağlayan, sevinci ile çoşan, beraber gülen, güçlenen, yücelen ve evlatlarını asla birbirinden ayırt etmeyen bir ANNEDİR.!

Devlet Ülkesi ve Milleti ile kendi varlığına, bütünlüğüne, Milletini müşterek değerleri ve menfaatlerine, ters düşen, göz diken, kem gözle bakan, ihanetle yaklaşan dahili ve harici her kesime ve ülkeye karşı kadife eldiven içerisinde ki demir gibi bir YUMRUKTUR.!

Devlet; hangi kesimden ve ülkeden gelirse gelsin bütün terör guruplarını bertaraf edebilecek kararlılık ve cesaretde olmalı ve ne pahasına olursa olsun terörü besleyen, destekleyen, çağrıştıran hertürlü fikri,düşünceyi, zihniyet ve eylemlerini ortadan kaldırabilecek bir CESARET VE KARARLILIKTIR.!

Devlet İnsanlık onuruna yakışır bir şekilde yaşayanlara ve yaşamak isteyenlere karşı İnsan Hakları çerçevesinde bir YUNUS.!
Devlet insanların canlarına ve haklarına kast eden insanlıktan nasibini almamışlara karşıda bir YAVUZ dur.!

Devlet; Medenileşmenin, Medeniyetin medeni şuur içerisinde ancak millileşmeyle mümkün olduğuna inanan ve bu doğrutuda en ileri medeniyetler seviyesine ulaşabilmek için kendi insanının akli ve nakli bilimler çerçevesinde yetiştirebilen,yönlendirebilen,destekleyebilen kendi ayakları üzerinde her türlü ihtiyacını kendisi üretebilen takdir-i ŞAHANEDİR.!

Özellikle son yüzyıl ve yoğunlukla son çeyrek asır ve günümüzde Müslüman Türk Milletinin birliğine, dirliğine, zenginliği ve dinamizmine ihanetle yaklaşan dahili ve harici İnsan müsvettelerine, terör örgütlerine ve onların hamisi ülkelere karşı; 
Günümüze kadar savunma psikolojisi ile davranan ve kendi varlığını ve insanının huzur ve güvenini, yaşam hakkını riske eden bir anlayışın aksine
artık Hattı Müdaffaa yoktur.! Sathı Müdaffaa vardır.! Osatıhsa artık milletinin içeride mutlu ve müreffeh kılacak, dışarıda mahkum ve mağdur bırakmayacak sınır içi veya sınırdışı savaş sa savaş barışsa barıştır her türlü insiyatif ise Müslüman Türk Milletinde ve Devletinde olmalıdır.! vesselam

"Tarih mağlubiyetini düşünerek savaşa giren bir komutanın galibiyetini henüz yazmamıştır.!" 
selam-saygı-dua

Ahmet Gökhan Yazıcı

ahmetgökhanyazici.net


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı