Vatandaş kredi kullanımında borç batağında!

Vatandaş kredi kullanımında borç batağında!

Vatandaş kredi kullanımında borç batağında!
Vatandaş kredi kullanımında borç batağında!
Milyonlarca vatandaş borçları yüzünden kötü bir dönem geçiriyor. Vatandaşın bankalara ve şirketlere yönelik icra takibine takılan 22 milyar lira borcu olduğu belirtiliyor. Vatandaşın en çok korktuğu ?icralık olma? işi sıradan hale geldi. Tüketicilerin, bankalara ve varlık yönetim şirketlerinin icra takibinde bulunan borcu 22 milyar liraya ulaştı. CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartları yüzünden borç batağında olduğunu söyledi.

2002 yılında 6,6 milyar lira olan vatandaşların bankalara olan borçlarının Şubat 2015 itibariyle 357 milyar lirayı aştığını kaydeden Aygün, varlık yönetim şirketleri, tüketici finansman şirketleri ve TOKİ?ye olan borçlarla birlikte bu rakamın 400 milyar liraya yaklaştığını bildirdi.

İCRALIK TÜKETİCİ KREDİSİ 7.2 MİLYAR TL

Batık tüketici kredilerinin 127 kat, batık kredi kartı borçlarının ise 24 kat artış gösterdiğine işaret eden Aygün, ?Tüketicilerin, vadesinde ödeyemedikleri için bankalar tarafından icraya verilmiş tüketici kredisi borçları 7,2 milyar liraya, kredi kartı borçları da 5,5 milyar liraya ulaştı. Varlık yönetim şirketlerine ise 9,4 milyar lira icralık borç var. Yani vatandaşın toplam icralık borcu 22 milyar lirayı buluyor? dedi.

36 AY TAKSİT İMKANI

Batık kredi kartı borçlarıyla ilgili proje hazırlayan CHP?den dikkat çekici bir açıklama geldi. Batık kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması için 2012 yılında verdiği yasa teklifi komisyonda bekleyen Aygün, ?CHP, haziran seçimlerinden iktidar olarak çıktığında bu sorunu kökünden çözecek önlemler alacaktır. Teklife göre takipteki kredi borçlarına uygulanmış yüksek orandaki temerrüt faizleri silindikten sonra kalan anaparaya enflasyon oranında faiz uygulanarak 36 ay taksit uygulanacak" diye konuştu.

memurhaber


Anahtar Kelimeler: 0

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

27.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:40
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı