Vatana İhanet ve Hainlik Suç Değil mi?

Vatana İhanet ve Hainlik Suç Değil mi?

Vatana İhanet ve Hainlik Suç Değil mi?

 

Vatana ihanet, vatan hainliği ya da hıyanet-i vataniye; meşru egemenlik organını yok etmeye, otoritesini yıkmaya, bağlı olduğu devlete karşı savaşmaya ve düşmanla işbirliği etmeye yönelik eylemleri kapsayan suçlardır.  

İngiltere´de vatana ihanet suçu 1351 tarihli Treason Act ile tanımlanmıştır. 1889 tarihli İtalyan Ceza Kanunu´nun 118. maddesinde; 1930 İtalyan Ceza Kanunun 283. maddesinde; İsviçre Federal Ceza Kanunu´nda 275, 275bis, 275ter maddelerinde ?Vatana İhanet´ en büyük suç olarak kabul edilir. 

ABD Anayasası´nın III. maddesi vatana ihanet suçunu ?Amerika Birleşik Devletleri´ne karşı savaşmak veya savaşan düşmana katılarak ona yardım etmek? eylemi ile aynı tutar. Suçun kendisi ve cezası US Code 18/2381maddesinde tanımlanmıştır. 

Fransa Hukuku´nda 1994´de yapılan yeni düzenlemelerle Fransız Ceza Kanunu´nun 412-12 maddesinde ?Fransa devletine ve hükümetine karşı hareketler düşmanla işbirliği tehlike suçu olarak kabul edilir ve en ağır cezalar verilir? ibaresi yer alır.

Alman Ceza Kanunu´nun 81-83. maddeleri Hochverrat (vatana ihanet) suçunu düzenler. Bu maddelere göre, ?Zor kullanarak Federal Alman Cumhuriyeti´ni yıkmaya veya Anayasa ile kurulu düzeni bozmaya teşebbüs etmek? vatana ihanet sayılır ve 10 yıl ila müebbet hapisle cezalandırılır. 

Türkiye´de 29 Nisan 1920´de  geçerli olan  Hıyanet-i Vataniye Kanunu 12 Nisan 1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu düzenlemesiyle yürürlükten kaldırıldı.

Günümüz Türk Ceza Hukuku´nda vatana ihanet suçu tanımlanmamıştır. Ancak Türk Ceza Kanunu´nun devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, düşmanla işbirliği yapmak, devlete karşı savaşa tahrik, temel milli yararlara karşı hareket, askeri tesisleri tahrip, düşman askeri yararına anlaşma, düşman devlete maddi ve mali yardım konularını işleyen 302-308. maddeleri, vatana ihanet kapsamına giren suçları içerir. 

Görüldüğü gibi ?Vatana İhanet´ tüm dünya ülkelerinde tarih boyunca tüm suçların en büyüğü olarak değerlendiriliyor ve bu sucu işleyenler en şiddetli biçimlerde cezalandırılıyor. (Türkiye hariç).

S. DEMİRTAŞ,  EREN ERDEM VE

F. GÜLEN, HAİN DEĞİLSE NEDİR?

Tarih ihanetlerle doludur. Bu ihanetlerin aktörleri de haindir. Bilhassa son yıllarda Osmanlı´nın son zamanlarında ortaya çıkan  Hain ?İşbirlikçi?takımının  tekrar hortladığını görmekteyiz.

Pek çok hukuk sisteminde ?Vatan Haini?; Vatanın yüksek çıkarlarını hiçe sayarak onun aleyhinde iş gören kimse olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımlama Türk Ceza Kanunu´ndaki ilgili maddelerde de aynen yerini almaktadır.  Ayrıca yasama organına ve hükümete karşı suçlar Anayasayı ihlal anlamına gelmektedir. 

Bu gerçekten hareketle F. Gülen,  S. Demirtaş ve ekibi ile CHP Milletvekili Eren Erdem´in ihanet ettikleri ve hain oldukları açıkça görülmektedir.   

Şimdi soruyorum; 

Türkiye aleyhindeki faaliyetleri, hükümeti devirmeye yönelik hukuk dışı yapılanmalarla operasyonları yöneten F. Gülen ve ekibinin yaptıkları, Türkhava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ve Ankara- Moskova hattında başlayan gerilimin ardından Putin´in Türkiye´yi asılsız iddialarla uluslararası alanda karalamaya çalıştığı bir dönemde CHP´nin paralel örgüt akrediteli milletvekili Eren Erdem´in Rus televizyonlarında söylediği ?IŞİD Türkiye´den kimyasal alıyor? açıklaması ve HDP eş başkanı S. Demirtaş´ın Moskova ziyareti sırasında ve sonrasında yaptığı tehdit içeren, devlete kafa tutan  ve  terörü sahiplenen açıklamaları İHANETdeğil midir? Bu eylem ve söylemleri gerçekleştirenler HAİN değil midir? 

HDP´in bir diğer eş Başkanı Figen Yüksekdağ,  PKK terör örgütü´nünSuriye´deki uzantısı olan PYD ve YPG´ye sırtını dayadığını ifade etmesi, aynı partiden milletvekili olan Abdullah Zeydan Türkiye´yi bölmeyi amaçlayan silahlı bir örgütten söz ederek ?PKK sizi tükürüğüyle boğar?şeklindeki beyanları İHANET değil midir?

Ayrıca; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´ın, barikatlar oluşturup, hendekler kazarak sözde ?öz yönetim´ ilan eden teröristleri ?halkımızın direniş öncüleridir? nitelemesi ve ellerindeki silahların hafif silahlar olduğunu söyleyerek onları masum göstermeye çalışması bir İHANETİNifadesi değil midir? 

Yine S. Demirtaş´ın Uluslararası alanda Türkiye´nin itibarını zayıflatma adına ABD ve AB nezdinde ziyaretler gerçekleştirerek temaslar kurması veTürk ?Kürt savaşını durdurmak için aracı olmalarını istemesi, BM Barış Gücü´nün bölgeye konuşlandırılması konusunda çağrıda bulunmasıİHANET değil midir?

Birçok ülke tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK için ?silah bırakmayacak, halkımızın ordusudur? şeklindeki sözleri ile terör örgütünü kanlı eylemlerine devam etmeleri için teşvik edici, kışkırtıcı ve de cesaretlendirici açıklamaları S. Demirtaş´ın ihanet ettiğini göstermez mi? 

Demirtaş´ın DTK Olağanüstü Genel Kurulu´nda Türkiye sınırları içinde?Kürdistan´ adlı bir devlet kuracaklarını söyleyerek devlete meydan okuması İHANET olmuyor mu?

Belediye kepçeleriyle hendek kazdıran ve itfaiye araçlarını teröristlerin çıkardığı yangına göndermeyen HDP´li belediyeler suç işlemiş olmuyorlar mı?

Peki; tüm bu İHANETLER ve HAİNLİKLER  cezasız mı kalacak?

Ve yine Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa döken, 6, 7 ve 8 ekim hadiselerinde ortalığın ateşe verilmesine ve 50 kişinin öldürülmesine neden olan Selahattin Demirtaş hakkında hiçbir işlem neden yapılmıyor?

Suç var, delil var ama savcılar neyi bekliyor. Yoksa bu ülkede VATANA İHANET suç olmaktan çıkarıldı mı? HAİNLER cezasız mı kalacak? 

yeni akit/mehmet koçak


Anahtar Kelimeler: Vatana İhanet Hainlik Değil

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

26.04.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:14
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:39
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı