ÜNSAL KIRAÇ SİZ BÖYLE Mİ ŞEHİR YÖNETİYORSUNUZ?

GEZ MAHALLESİNİN ARA SOKAKLARINDA TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

ÜNSAL KIRAÇ SİZ BÖYLE Mİ ŞEHİR YÖNETİYORSUNUZ?

 

Şehrimizde trafik sorunu gün geçtikçe araç sayısı ile birlikte artıyor. Vatandaşlar evlerine ve işyerlerine ulaşımda güçlük çekiyorlar. Özellikle Erzurum´un en işlek mahallelerinden Gez Mahallesi´nin ara sokakları bu artıştan en çok nasibini alan nokta olarak görülüyor. 

Okulların da açılmasıyla özellikle İMKB İnönü İlkokulu´nun etrafında günün her saatinde trafik kapalı diye konuşan vatandaşlar, Şehrimizin en çok trafik akışını sağlayan güzergah olan Çaykara Caddesi ile Gez mahallesi arasında sıkışan trafikten kaçmak isteyen sürücüler Kırmızı Çeşme Sokak, Sümbül Sokak ve Yasemin Sokak gibi dar sokakları tercih ediyorlar. Genellikle şehrimiz de bulunan Rent A Car´ların bulunduğu sokaklar olarak bilinen bu sokaklarımız da gerek mahalle sakinleri gerekse seyir halinde olan sürücülerimiz zor anlar yaşıyor. Her sokakta asgari beş ile on arası Rent A Car işletmesi bulunuyor diye konuşan vatandaşlar bu işletmelerin her birisinin kapısının önünde beş yada altı kiralık araç bulunuyor haliyle mahalle sakinleri araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Buna birde ara sokakları kullanmak isteyen sürücüler eklenince içinden çıkılmaz bir trafik rezaleti yaşanıyor.

RENT A CAR´LARI KALDIRIN BURADAN

Her şehirde olduğu gibi şehrimizde de Rent A Car işletmeciliği son yıllarda artan bir sektör haline geldi. Ama bu artışın sürekli Gez mahallesi civarlarında oluşması trafik problemini ikiye katladı diye konuşan vatandaşlar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başknımız Sayın mehmet Sekmen´den bir an evvel bu soruna çözüm üretmesi gerektiğini savundular. Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nde Ulaşım Daire Başkanlığından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç´ın ise Erzurumspor´un peşinden koşmaktan vatandaşın derdinden bihaber görev yaptığının da altını çizdiler. Rent A Car esnafının da sıkıntılı olduğu budurum bir an evvel çözülmeli diye konuşan esnaf ise; Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından biz Rent A Car Esnafına daha ferah ve geniş bir yer göstermesini istiyoruz dediler. Sermayelerinin araba olduğunu vurgulayan Rent A Car esnafı, araçlarımızı işyerlerimizin önüne park etmekten başka çaremiz yok. İşyerlerimiz ara sokaklarda işyerlerimizin önlerine araçlarımızı çoğu zaman araçlarımızı çekemiyoruz. Mahalle sakinleri evlerinin önlerine bizlerin araçları yüzünden kendi araçlarını park edemiyorlar. Bir de bu sokaklar da trafik çift yönlü işliyor. Bir de buna İMKB İnönü İlkokulu´nu eklersek okul giriş ve çıkış saatlerinde adeta trafik yok denilecek seviyede yetkililerin bir an evvel bu sorunlarımıza çare bulmasını istiyoruz diye konuştular. 

ÜNSAL KIRAÇ BIRAK TOP´UN PEŞİNİ DE ŞEHRİN SORUNLARINA BAK!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç´ın bu sokaklarda yaşanan trafik probleminden bihaber Top´un peşinden koştuğunu, şehrin trafik çilesini görmezden geldiğini savunan vatandaşlar ise; Ünsal Kıraç´ı Gez Mahallesi Sümbül Sokak, Yasemin Sokak ve Kırmızı Çeşme Sokakta yaşanan trafik çilesini yerinde göremesi için davet ettiler. Sokak tamamen Rent A Car esnafının çift taraflı araç park etmesinden dolayı zaten trafiğe kapalı gibi, sokak sakinleri ise araçlarını iki, üç mahalle öbür tarafa park etmek zorunda kalıyorlar. Mahalle de acil bir durum olsa Ambulans ve İtfaiye girmesi mümkün değil. Bu şehrin kanayan bir yarasıdır diye konuşan vatandaşlar çözüm bekliyorlar.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

16.04.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:20
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:25
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı