ÜLKEMİZDEKİ SURİYELİLER GERÇEĞİ

SEDAT PEKER YAZDI

ÜLKEMİZDEKİ SURİYELİLER GERÇEĞİ

 

 

Kıymetli Dostlarım

Ülkemizde bulunan milliyetçi muhafazakâr dünya görüşüne sahip insanlarımızın oluşturduğu blok içinde çatlaklar oluşturmak adına sosyal medyada oluşturulan hesaplarla bazı konularda haince çalışmalar yapılmaktadır. Bu konulardan bir tanesi de ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizdir. Birçok arkadaşımız ülkemizde bulunan Suriyelilerle ilgili düşüncelerimi sormuşlar. Bu düşüncelerim ilk geldikleri zamana göre bir parça değişmiş olsa da bütününde aynı haliyle devam etmektedir.

Bazı dostlarımız Suriyelilerin ekonomimize zarar verdiğinden bahsederek şık olmayacak kelimeler kullanıyorlar. Onlara tavsiyem şu olacaktır. Sizin gördüğünüz sokaktaki mağdur Suriyeli kardeşlerimiz. Ancak o zaman TÜRKİYE´de en çok yeni şirketin Suriyeliler tarafından açıldığı gerçeğini nereye koyacağız.

Bu olaya maddiyatça bakmak yakışır bir durum değil. Ancak bu olaya maddi yönden bakanlar Suriyeli zenginlerin kaçak yollarla ülkemize getirdikleri on milyarlarca doların, altının ekonomimize can suyu olduğu gerçeğini de unutmasınlar.

Biz Suriyeli kardeşlerimize ALLAH rızası için yardım ediyoruz. Ancak belli lobilerin dünya kamuoyunda aleyhimize oluşturdukları kötü algıya karşı kullanabildiğimiz en büyük artımızın Suriyeli kardeşlerimize yaptığımız yardımlar olduğu gerçeğini de aklımızdan çıkarmamalıyız.

Ayrıca Suriye´de önümüzdeki zamanlarda gelişecek dengelerde söz sahibi olabilmemizin en büyük etkisi bu yardımlar sayesinde olacaktır. Devletimiz öğretmen, doktor, mühendis gibi yetişmiş kadrolara TÜRK vatandaşlığı verileceğini açıkladığında maalesef ki içimizdeki hainler sosyal medyada kıyameti koparıp oy için Suriyelilere vatandaşlık veriliyor algısı yaparak bu eğitimli kadrolardan yararlanmamızın o an için önünü kapatmışlardı.

Kıymetli dostlarım, savaş her zaman cephede veya terör saldırılarıyla yapılmaz. Ülkemizin menfaatine olan şeyleri basındaki güçleriyle oluşturdukları yalan kamuoyu baskısıyla durdurmayı veya geciktirmeyi başararak da yapılır.

Suriyeli kardeşlerimiz konusunda değişen tek düşüncem yetişkin erkeklerin yani kendi ülkesini savunabilecek konumda olanların ülkeye girişlerine izin verilmemesi gerektiği konusunda olmuştur.

Elimden geldiğince yollardaki Suriyeli çocuk ve kadınlara yanımdaki arkadaşlar vasıtasıyla para dağıttırıyorum. Önce ufak çocuklar alacak diye ne kadar uyarsam da genç ve güçlü olanların kendisi gibi savaştan kaçmış olan o ufak çocukları çiğneyerek daha fazla zarf almak gayretleri bu şekilde düşünmeme sebep oldu. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, yetişmiş kadrolar ve iş adamlarının ülkemizde misafir edilmesi çok doğru.

Ancak ülkemizde yaptıkları şımarıklıklarla tepki toplayan genç erkeklere ülkelerini savunmak zorunda oldukları hatırlatılarak ülkelerine yollanmalarının doğru olacağına inanıyorum. Kutsal dinimizin tarihi öğretileri bize ensar olma görevini vermektedir. Ancak eli silah tutan kişilerin ülkelerini savunmak yerine bizim ülkemizin düzenini bozmalarına ise bence asla izin verilmemelidir.

TÜM İSLAM ALEMİNİN CUMASINI KUTLUYORUM.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK
REİS SEDAT PEKER


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.04.2024

  • İMSAK 03:53
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:29
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı