Türkiye´den 1 milyon hediye Kur´an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığınca "Hediyem Kur´an Olsun" projesi kapsamında, Türkiye ve yurtdışında 1 milyon kişiye Kur´an-ı Kerim ulaştırılacak.

Türkiye´den 1 milyon hediye Kur´an-ı Kerim
TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile faaliyet alanlarını Balkanlar´dan Kafkasya´ya, Türk cumhuriyetlerinden Uzak Doğu, Latin Amerika ve Afrika ülkelerine kadar genişlettiklerini belirtti.
 
Bu ülkelerdeki bazı bölgelerde Kur´an-ı Kerim sayısının az olduğunu anlatan Palakoğlu, "buralarda hafızlık yapanların, ayetleri kum ve tahta parçalarına yazarak ezberlemelerinin kendilerini üzdüğünü" söyledi. 
 
Son zamanlarda yurtiçi ve yurtdışından yoğun Kur´an talebiyle karşılaştıklarını ifade eden Palakoğlu, "Yurtdışında ihtiyaç duyulan coğrafyalarda, yurtiçinde de okul, yurt, hastane, cezaevi, Kur´an kursları, yoksullar ve hafızlık öğrencilerine ulaştırılmak üzere Kur´an-ı Kerim ve meallerinin dağıtımına yönelik kampanya düzenlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
 
Palakoğlu, bu amaçla Diyanet İşleri Başkanlığının işbirliğiyle, Kur´an-ı Kerim´in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak, onu okuma, anlama ve yorumlama konusundaki çabaları desteklemek amacıyla "Hediyem Kur´an Olsun" projesini başlattıklarını dile getirdi.
 
Palakoğlu, kampanya çerçevesinde gelecek bağışlara göre, ilk etapta yurtiçi ve yurtdışında 1 milyon Kur´an-ı Kerim´i ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.
 
Kur´an-ı Kerim´in, İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca meali bulunacağını ifade eden Palakoğlu, "İlerleyen aşamalarda gelen talepler doğrultusunda, farklı dillerde mealler de hazırlayabileceğiz. Türkiye´de Aliyyül Kari kıraati, yurtdışı nüshalarda ise resmi Osmani kıraati üzere basılmış nüsha dağıtılacak" bilgisini verdi.
 
Palakoğlu, Kur´an´ı Kerimlerin, TDV üzerinden açılacak banka hesapları ve SMS ile yapılacak yardımlarla temin edileceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler: Türkiye milyon hediye Kerim

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

23.04.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:04
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:34
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli