Turizmcilerden asgari ücrete erteleme talebi

Rusya´dan olumsuz etkilenen turizmciler ocak ayında yürürlüğe girecek 1300 liralık asgari ücretin ertelenmesini ya da bir yıl boyunca devlet tarafından ödenmesini talep etti

Turizmcilerden asgari ücrete erteleme talebi

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Suriye sınırında Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrasında iki ülke arasındaki gerilim ve Rusya´nın turizm sektörüne yönelik yaptırımları sebebiyle turizm kenti Antalya´da sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Zirvede turizmciler asgari ücret taleplerinin de yer aldığı isteklerini hükümete iletti. Sektör temsilcilerin son yaşanan olaydan en az şekilde etkilenmesini sağlamak için devlet olarak gerekli tedbirleri alacaklarını belirten Ünal, ?Rusya Federasyonu ile yaşanan uçak krizinden en çok Antalya ilimiz etkilendi. 4.5 milyon Rus turistin yüzde 75´i Antalya´yı tercih ediyor ve G 20 zirvesine ev sahipliği yapmış olması yıldızını daha da parlattı. Biz bakanlık olarak turizm sektörümüzün bu süreçten en az etkilenmesi, hatta bunun birfırsata dönüştürülmesinden yanayız. Rusya ile yaşanan kriz sürecinden turizm sektörünün en az şekilde etkilenmesi sağlamak için yapısal tedbirler almak devlet olarak bizim görevimiz? dedi. Buradan çıkan teklifleri Bakanlar Kurulu´na sunacaklarını ifade eden Ünal, ?Önümüzdeki ay içinde de Türkiye turizmine yönelik daha kapsamlı bir toplantı yapacağız. İki günlük bir çalıştay olacak. Yeni bir turizm stratejisi belgesi hazırlanması gerekliliği ve bu konuda önümüzdeki 4 yılda yapılması gereken yasal düzenlemeler, bunların hepsini konuşacağız? diye konuştu. 

FARKI DEVLET KARŞILASIN
 
Toplantıda turizm temsilcileri de özetle şu taleplerini aktardı:
- Ocak ayından itibaren uygulamaya geçecek bin 300 TL asgari ücretin geciktirilmesi ya da turizm tesisleri için oluşacak farkın bu yıl için devlet tarafından karşılanması.
- Turizm tesislerinde tüm personelleri kış dönemi SGK kesintilerinin devlet tarafından karşılanması ya da yapılandırılması.
- Uçaklara verilen yakıt desteğinin artırılarak tüm destinasyonlara yayılması.
- Havalimanı vergilerinin düşürülmesi veya geçici bir süreliğine kaldırılması.
- Otellerde tüketilen içkilerin ÖTV oranının düşürülmesi.
- Otelcilik sektörü için uygulanan KDV oranlarının düşürülmesi.
- Yurt dışı tanıtımlarına sağlanan mali destek oranının artırılması.
- Antalya´ya yapılan direkt uçuşların ve destinasyonlarının öncelikli THY tarafından artırılması ve yabancı havayolu şirketlerine sağlanacak avantajlarla Antalya´nın, tek noktadan en çok farklı noktaya uçuş yapılan merkez havalimanı durumuna çevrilmesi.
- EXPO 2016 için gelecek ülke katılımcıları ve misafir sayısının artırılması için yurt içi ve yurt dışı tanıtım ve faaliyetlerin artırılması.
- Yabancı çalışan izin mevzuatının kolaylaştırılması. Otellerin enerji su ve atık su fiyatlandırmalarının özel durum nedeni ile tekrar yapılandırılması. 
habergazete.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli