TORTUM´DA İBRAHİM ERKAL RÜZGARI ESTİ

BBP´Lİ TORTUM BELEDİYE BAŞKANI MUAMMER YİĞİDER GÖSTERDİ Kİ; DEMEK Kİ; İKTİDARIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYINCADA GÜZEL İŞLER YAPILIYORMUŞ

TORTUM´DA İBRAHİM ERKAL RÜZGARI ESTİ

 

 

Tortum Belediyesi tarafından vefat eden milli güreşçi Asım Bülbül anısına düzenlenen Etkinliğe Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, Güreş Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Battal Özalpkılıç, İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tortum Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki güreş alanında düzenlenen Altın Kemer Karakucak Güreş etkinliklerine 25 kategoride 5 ülke´den yaklaşık 360 sporcu katıldı. Küçük, büyük, başaltı ve başpehlivan gruplarında mücadele edilen festivalde yapılan açık artırmada 45 bin lira ödemeyi taahhüt eden İşadamı Zeki Ünal ise karakucak güreş ağası seçildi. Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri verilirken Final karşılaşmasında rakibi Fatih Yaşar´ı yenen İranlı sporcu Ahmad Mırzapour başpehlivan oldu.

DEMEK Kİ; İKTİDARIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYINCADA GÜZEL İŞLER YAPILIYORMUŞ

Bu yıl Tortum´da 129. düzenlenen Geleneksel Uluslararası Altın kemer Karakucak Güreş Festivali önceki yıllara nazaran daha geniş kapsamlı ve katılımcısı fazla olma bakımından önceki yıllara göre dikkat çekti. Önceki yıllarda sadece karakucak güreşleri olarak yapılan etkinliğe bu yıl Büyük Birlik Partisinden Belediye Başkanı seçilen Muammer Yiğider birde Rahmetli Ses Sanatçımız İbrahim Erkal´e ahde vefasını göstererek İbrahim Erkal Anısına Halk konseri düzenledi. Son 15 yıldır İktidar Partisi olan AK Partili Belediye Başkanı Hasan Çakmak´ın bugüne kadar düzenlenen Etkinliklerde böylesi bir havanın yakalanmadığını söyleyen vatandaşlar, demek ki, İktidar Partisi´nin Belediye Başkanı olmak yetmiyormuş, Tortum ilk kez böylesi bir festivale ev sahipliği yapıyor. Belediye Başkanımız Muammer Yiğider´e sonsuz teşekkür ediyoruz dediler.  

Konsere davet edilen sanatçılar arasında Halk Müziğimizin ünlü ismi Songül Karlı´nın yanı sıra İbrahim Erkal´e yakınlığıyla bilinen ses sanatçılarınıızdan Yağız, Murat Yıldız, İsmail Bingöl, Ahmet Öngel, Mücahit, Dilek Şimşek ve Güler Kahraman gibi isimleri de İbrahim Erkal´i hiç bir zaman unutturmayan isimleri Tortum´da bir araya getirdi.  


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli