Timsal Karabekir: "Babam Ermeni çocuklarına sahip çıkardı"

Milli Mücadele Kahramanı ve Siyaset Adamı Kazım Karabekir Paşa´nın kızı Timsal Karabekir, babasının çocukları çok sevdiğini ve Ermeni çocuklarına sahip çıktığını söyledi.

Timsal Karabekir:

 

 

Kazım Karabekir´in kızı Timsal Karabekir, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Hukukta Gelişim ve Kariyer Gelişim Topluluğu öncülüğünde düzenlenen İstiklal Harbi Konferansı´nda, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde Türk askerlerinin yaşadıklarını anlattı.

Programın açılışında KTO Karatay Üniversitesi Hukukta Gelişim Topluluğu Başkanı İzzet Tercan, İstiklal Marşı dizelerini okudu. Recep Gençoğlu´nun seslendirdiği ?Çanakkale Şehitleri´ne? şiiri ve öğrenciler tarafından oynanan Çanakkale konulu tiyatro oyunu katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Babası Kazım Karabekir´i henüz yedi yaşındayken kaybettiğini anlatan Timsal Karabekir, ?Ben babamı çok az tanıdım. O küçük yaşımda bile unutmadığım hatıraları var. Üç tane evladı var ama aslında binlerce evladı vardı? diye konuştu.

Timsal Karabekir, Kazım Karabekir Paşa´nın arşivinden derlenen fotoğraflar ile gerçekleştirdiği sunumunda, Kurtuluş Savaşı yıllarında birçok zorluğun çekildiğini, Ermenilerin değil, Türklerin kendi öz vatanında soykırım ve esaret yaşadığını aktardı. Karabekir, ?Erzurum´da açılan bir toplu Türk mezarı var. Her birinin üzerinde kanlı Kur´an-ı Kerim parçaları bulundu. Iğdır´daki mezar açıldığında ben de oradaydım. Yine kanlı Kur´an-ı Kerim parçaları vardı ve daha açılmayı bekleyen yüzlerce toplu Türk mezarı var. Bunun karşılığında bizim mukaddes topraklarımızda bir tek toplu Ermeni mezarlığına rastlanılmadı? dedi.

Karabekir, ?Osmanlı´nın bağrına bastığı Ermeniler kendi vatandaşlarına zulüm yaptılar. Kazım Karabekir Paşa Erzincan, Erzurum, Sarıkamış, Kars ve ötesini düşmandan kurtardı. Erzincan yakılmıştı, babam hatıralarında öldürülen insanlarımızla ilgili şöyle dedi: ´Erzurum´da gördüklerimi Allah kimseye göstermesin´? ifadelerini kullandı.

Timsal Karabekir, babası Kazım Karabekir´in çocukları çok sevdiğini de vurgulayarak, Ermeni çocuklarına sahip çıktığını anlattı. Ermeni çocuklarının Kazım Karabekir Paşa´ya bir kara kalem portresini hediye ettiğini aktaran Karabekir, ?O iğrenç yalana, o sözde soykırım yalanına o portre başlı başına bir belgedir. Anadolu´da Türklere ait toplu mezarlar bulundu. Oysa bir tane Ermeni toplu mezarına rastlayamazsınız? şeklinden konuştu.

Program sonunda KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan Timsal Karabekir´in elini öptü, örnek bir Türk kadını olduğunu belirterek plaket takdiminde bulundu.

http://www.memleket.com.tr/


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

29.03.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:43
  • YATSI 20:02
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli