SUAT ÖNAL, ABİŞ HOPİKOĞLU´NU ANLATTI

SUAT ÖNAL, DADAŞ OLMAK BELKİ DE EN ÇOK ABİŞ HOPİKOĞLU´NA YAKIŞIYOR

SUAT ÖNAL, ABİŞ HOPİKOĞLU´NU ANLATTI

 

 

Erzurum´un uzun yıllardır Ekonomisine yön veren ve şehrin istihdamına büyük katkı sağlayan köklü Firması Önallar Makine´nin İstanbul´daki şubesinin Yönetim Kurulu başkanlığını yürüten ve aynı zamanda Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkan yardımcılığı görevinde de aktif rol alan hemşerimiz Suat Önal, İstanbul´da yaşamasına rağmen Erzurum´dan ve Erzurumlulardan elini çekmiyor.

Erzurum´un uzun yıllardır Ekonomisine yön veren ve şehrin Ekonomisine büyük bir katkı sağlayan Şirketinin İş Hacminin Erzurum´a nazaran İstanbul´da daha yüksek olduğunu, ama vergisini kendi memleketine vermek için Erzurum´daki Şirketinin Merkez olduğunu her platformda dile getiren İşadamımız Suat Önal tam bir Erzurum aşığı, İstanbul´da yaşayan her Erzurumlunun öz kardeşi kadar yakın gördüğü Suat Önal İstanbul´da, Ankara´da, İzmir´de ve Türkiye´nin birçok vilayetinde yaşayan her Erzurumlu hemşerimizin acı ve tatlı günlerinde yanlarında olmanın bir Dadaşlık vasfı olduğuna inanıyor.

Geçtiğimiz Hafta Gazeteci Cem Atmaca´yla Ender Yüncü´nün hazırlayıp sundukları Erzurum´un En çok takip edilen ve izlenen Yorum Programında ele aldıkları konular arasında ilk dört gün içerisinde 93 Bin kez tıklanarak en çok dikkat çeken ve en çok izlenen konusu hiç şüphesiz Hemşerimiz Abiş Hopikoğlu´nun Trabzonspor Basketbol Takım Başkanlığı yapıyor olmasıydı. Erzurumlu CEO Abiş Hopikoğlu´nun MNG Holding´de çalıştığı yıllarda Erzurum Büyükşehir Belediyesinden Eski Terminalin yerinin ihalesini Şirketine kazandırmak için Erzurum´dan hiç ayrılmadığını fakat ihaleyi aldıktan sonra Erzurum´a bir daha uğramadığını anlattığımız o programın ardından bize telefonla ulaşan İşadamımız Suat Önal, Abiş Hopikoğlu´nu ve Abiş Hopikoğlu´nun Erzurum´a ve Erzurumlu hemşerilerimize karşı birçok sorumluluğu olduğunu uzun uzun anlattı.

Suat Önal, Abiş Hopikoğlu hakkında şunları söyledi. Ben ve şirketim Önallar Makine, Erzurum´a vergi vermekten, Erzurum´da yatırımlarımıza devam etmekten ve Erzurum´a istihdam sağlamaktan duyduğumuz haklı gururu anlatamayız. İnsanın doğup büyüdüğü topraklarda birlikte yaşayıp ve yaşlandığı kişilerle aynı duygu ve düşüncelerde olması birlik, beraberlik ve gücü simgeliyor. Ben ve şirketimiz Önallar Makine nasıl Erzurum için bir şeyler yapma gayretini uzun yıllardır sürdürdüysek İstanbul´da bulunduğum süre içerisinde tanıdığım birçok arkadaşım da aynı duygu ve düşüncelerde Erzurum´a hizmet etme, yatırım yapma, bölgemiz insanına faydalı olabilmek için ve en önemlisi Erzurum´dan kopmadan o toprakların insanları için ellerini hatta gövdelerini taşın altına sokmaktan kaçınmıyorlar.

Bu saymış olduğum vasıflar aslında Dadaşlığın ve bir Erzurumlu olmanın hatta o toprakların mayasından aldığımız asil ve asaletli duruşumuzun göstergesi olduğu kanaatindeyim. Bugüne kadar İstanbul´da ve diğer şehirlerde tanıdığım her hemşerimi bir kardeşim olarak gördüm. Elbette aralarında duruş, tutum ve davranış olarak tasdik etmediklerim var. Ama Şunu hiç şüphesiz gözüm kapalı söyleye bilirim ki; Abiş Hopikoğlu Duruşuyla, Tutum ve Davranışlarıyla Tam Bir Erzurumlu. Dadaş olmak belki de en çok ona yakışıyor.

Çünkü; Erzurum topraklarının bizlere yüklediği belli insani kurallarımız ve kendimize özgü güzel özelliklerimiz vardır. Gözümüz pek ve cesuruzdur. Milliyetçi ve korkusuzuzdur. İnançlı ve Dürüstüzdür. Namuslu, Mert, Merhametli ve yiğit insanlarızdır bizler. Yaradan yüce Rabbim bu vasıfları bizlere verdiği için milyonlarca kez şükür etsek azdır diye düşünüyorum. Bizler mazlumun yanında zalimin karşısında olmak için yaratılmış bir toplumun evlatlarıyız. Bu sayede yapmış oldukları ve gördüklerim karşısında Erzurumlu hemşerilerimize karşı duyduğum hassasiyet ve sorumluluk sınırları içerisinde şehadet ederim ki; Abiş Hopikoğlu Erzurum´a ve Erzurumlulara faydalı bir hemşerimizdir.

Şöyle; Erzurum İçin yaptıklarını özetle anlatmak gerekirse başlıca şunları söyleyebilirim.  

Erzurum´a yatırım yapmak ve şehrimiz insanına istihdam sağlamak için geçtiğimiz yıllarda genel olarak Batı illerine yatırım yapmayı tercih eden MNG Holdingi Türkiye´nin tanınmış işadamlarından Mehmet Nafiz Günal´ı Erzurum´a yatırım yapması için ikna etmiş ve başarmıştır. Yine İstanbul´da Eğitim-Öğretim hayatına devam eden yüze yakın ihtiyaç sahibi öğrencimize burs ve benzeri yardımlarda bulunarak yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyor. Öte yandan dadaşlık vasıflarını layıkıyla taşıdığına inandığım arkadaşım, kardeşim hemşerim Abiş Hopikoğlu, Türkiye´nin birçok şehrinde Erzurumlu olmasıyla tanınan, güvenilen bir CEO´dur. Bulunduğu mevki gereği gittiği her şehirde isminden önce Erzurumlu kimliğiyle tanınmasının kendisine mutluluk verdiğini her yerde dile getirerek Erzurum´a olan bağlılığını gösteren Abiş Hopikoğlu´na bir hemşerisi olarak sahip çıkmayı ve Tüm Erzurumluların da Erzurum İçin çalışan ve elini taşın altına koymasını bilen hemşerilerini desteklemeye davet ediyorum diyerek sözlerine şöyle son verdi. ?KİM ERZURUM´A BİR ÇİVİ ÇAKIYORSA ALLAH ONDAN RAZI OLSUN?.   


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli