Srı Lanka Ankara Büyükelçisi Mohıdeen Başkan Sekmen´i Ziyaret Etti

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti´nin Ankara Büyükelçisi Amza Pakeer Mohideen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i ziyaret etti. Bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere kente gelen Büyükelçi Mohideen, Sri Lanka Erzurum Fahri K

Srı Lanka Ankara Büyükelçisi Mohıdeen Başkan Sekmen´i Ziyaret Etti

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti´nin Ankara Büyükelçisi Amza Pakeer Mohideen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´i ziyaret etti. Bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere kente gelen Büyükelçi Mohideen, Sri Lanka Erzurum Fahri Konsolosu Fatih Yücelik ile birlikte Başkan Sekmen´le görüştü. 
Başkan Sekmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ?Erzurum´un dört mevsimi de güzeldir. İpekyolu üzerinde bulunan bir ticaret merkezi olan şehrimiz, Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul ve İzmir´den sonraki üçüncü gümrük bölgesidir? dedi. ?Erzurum´u tarihteki o önemli konuma getirmek üzere yoğun gayret gösteriyoruz? diyen Başkan Sekmen, kentle ilgili şunları kaydetti: ?Erzurum, hayvan yetiştiriciliği başta olmak üzere, kış turizmi, termal suları ve yer altı madenleri bakımından zengin bir kenttir. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya´dan şehrimize uçak seferleri mevcut, buradan da oralara seferler var. Yakın bir gelecekte hızlı tren şehrimize gelecek. Şehrimizden Karadeniz´deki Batum ve Trabzon Limanı´na ulaşımın sağlanması için Türkiye´nin en uzun tünelleri yapılıyor. Şuanda iki tünelin de kaba inşaatları bitmiş vaziyette. Bir yıl sonra şehrimizden bu iki limanımıza iki, iki buçuk saatte ulaşmak söz konusu olacak. Güneşi en fazla alan şehirlerden birisiyiz. Güneş tarlaları şuanda oluşmaya başladı. Çok zengin tatlı sulara sahibiz. Kış turizmi bakımından Avrupa´nın en önemli kayak merkezlerinden Palandöken, Konaklı ve Kandilli kayak merkezleri şehrimizdedir ve kent merkezimize çok yakındır. Beş dakikada şehirden kayak merkezine çıkmak mümkün. Hava Limanı şehir merkezine sadece 10 dakika uzaklıkta? Türkiye´deki otlakların, çayırların, meraların yüzde 13´ü Erzurum´dadır. Büyükşehir Belediyesi olarak Canlı Hayvan Borsası projesini hayata geçiriyoruz. Şuanda inşaatı devam ediyor. Bunun yanında Et Borsası kurarak Türkiye´nin her tarafına buradan taze et gönderme imkânına kavuşacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi yaptık. Kısacası yer altı, yer üstü kaynakları ve zenginlikleriyle Erzurum işlenmeyi bekleyen bir elmas gibidir.? 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false