SERHAT CAN EŞ ÖZTÜRK YILMAZ´I TOPA TUTTU

24 Haziran Genel Seçimlerinde CHP Erzurum milletvekili adayı olan Serhat Can Eş, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz´a Fena Çattı

SERHAT CAN EŞ ÖZTÜRK YILMAZ´I TOPA TUTTU

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Habertürk TV´de yayınlanan Türkiye´nin Nabzı programındaki ´Türkçe ezan´ sözleri nedeniyle disipline sevk edilmişti.

Kararın ardından açıklamada bulunan Yılmaz, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu´na çok sert sözlerle yüklendi.

Türkçe ezan tartışmasıyla ilgili disipline sevk edilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, kendisiyle ilgili yapılan disiplin soruşturmasının hukuksuz olduğunu söylerken partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na sert sözlerle yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "İstifa etmiyorum. Ne yapıyorsan yap. Ben bu partiye ´Gel Öztürk gel´ diyerek gelmedim, git diyerek gitmeyeceğim. Sıkıyorsa sen at beni buradan" dedi.

Öztürk Yılmaz´ın bu sözleri CHP´li Serhat Can Eş tarafından çok fena şekilde karşılık buldu. 

CHP Erzurum milletvekili adayı Serhat Can Eş, ´Ezan Türkçe okunsun´ sözlerinin ardından ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen partisinin Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz´ın bugünkü açıklamalarıyla ilgili yaptığı açıklama da şunları söyledi.  Eş, "Mensubu olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi´nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´na hiç kimse kılıç çekemez. Genel Başkanıma yapılan her türlü hakareti kendime sayarım" sözlerini kullandı. 

Serhat Can Eş, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz´a şu sözlerle yüklendi. Partimiz Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz´ın TBMM´de düzenlemiş olduğu Basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yapmış olduğu eleştirileri tasvip etmiyor ve kınıyorum. Bir Milletvekili ağzıyla değil kahve ağzıyla yapılmış bu açıklama şahsımı ziyadesiyle üzmüştür. Türkiye gündeminde bir anda dikkatleri üzerine toplayan bu çıkış, önümüzdeki yerel seçimler öncesi hiç hoş olmamıştır. Birilerinin adeta ekmeğine yağ sürmek için yapılan bu tasvip edilmeyen, hoş olmayan ve Partimiz mensubuna yakışmayan bu açıklama kanaatimce tamamen bilinçli ve Partimize zarar vermek için art niyetli ve ihanet kokan bir çıkıştır. "Tarih bu ihaneti ve art niyetini affetmeyecektir."

Sen ve senin gibi düşünenler bu Parti kurulduğu günden beri olmuştur ve olacaktır. Ama bilesiniz ki, Bizden öncekiler Sen ve senin gibilerle nasıl kararlılıkla mücadele etmişlerse bizlerde aynı mücadeleyi sonuna kadar aynı kararlılıkla vermekten geri durmayacağız. Atamızdan dedemizden aldığımız Cumhuriyet Halk Partili bayrağını bizden sonraki nesillere de taşımak için Genel Başkanımıza sahip çıkmayı kendime bir borç bilirim. Genel Başkanıma ve Partime yapılan her türlü hakareti şahsıma kabul ediyor ve cevabını şahsınıza misliyle iade ediyorum......


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false