SERHAT CAN EŞ, "SİYASETÇİ TOPLUMUN AYNASIDIR"

CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş, seçim çalışmalarına; Erzurum Merkezde devam etti. Şu ana kadar gidilmeyen ilçe bırakmayan Serhat Can Eş, ?seçim çalışmasında; kahvede, köyde fark etmez, dinlemeyen yok. Sandalyelerin sırtı bize dönmüyor. İnsan

SERHAT CAN EŞ,

 

 

CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum merkezde vatandaşlarla buluştu. Gün boyu, esnaf ziyaretleri, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve köyleri ziyaret eden CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş, gördüğü ilginin kendisine değil, değişim iradesine olduğunu belirtti.

Kendilerinin ayna olduğunu ifade eden CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş,  ?Bu ilgiyi biz her yerde görüyoruz. Ama unutulmaması gereken şudur. Siyasetçi toplumun aynasıdır. İnsanlar huzur istiyor. Bize kim hangi nazardan bakarsa kendisi de o nazardadır. İnsanlar bizi sıcak şekilde karşılıyor. Bu seçim çalışmasında; kahvede, köyde fark etmez, dinlemeyen yok. Sandalyelerin sırtı bize dönmüyor. İnsanlar gözlerimizde umut sözlerimizde güven buluyorlar. 16 yıldır bölüp sokak sokak mahalle mahalle hatta ve hatta cami cami ayrıştırdıkları toplumu birleştiriyoruz. Bu tavır bile bu seçimin başlı başına sonucudur." dedi.

CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş, Erzurum´un Türkiye´nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olmasına rağmen bu alandaki gücünü kullanamadığını belirterek,  ?Üreten Erzurum´un güçlü sesi, kesilmeyen nefesi olmak için milletvekili adayıyım. Erzurum´un bütün üreticileri birlik olacağız, el ele vereceğiz, çözümler üreteceğiz, üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. 24 Haziran´dan sonra Erzurumlu üretici ne diyorsa Ankara onu yapacak? dedi.

Üretmeyen ülkelerin, başkalarının ürettiklerine mahkum olacağına, başkalarının kurallarıyla yaşayacağına dikkat çeken CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş,  ?Üretime değil ranta, yandaşlığa dayalı ekonomiler eninde sonunda gelir duvara toslarlar. Güçlü bir ekonomi için önce, üretenler mutlu olacak. Bağında, bahçesinde, tarlasında, atölyesinde, dükkanında, fabrikasında üretim yapanların sözü dinlenecek, hakları verilecek ki ülkemiz gelişsin güçlensin, dünyada hak ettiği yere gelebilsin? dedi. Ekonomiyi anlamak için kitapların, raporların, sayıların, istatistiklerin yeterli olmayacağını, ekonominin gerçeklerinin tarlalarda, fabrikalarda, dükkanlarda, tezgahlarda, hayatın içinde öğrenileceğini vurgulayan CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş,  ?İşte o nedenle, ekonominin gerçeklerini en iyi üreticiler bilir. Sorunların kaynağını ve çözümün yollarını en iyi üreticiler görür.  Türkiye güçlü bir ülke olacaksa, üreterek olacak, üreticisinin sözünü dinleyerek olacak. Üretimle başlayıp tüketiciye ulaşan yolda bulunan herkesi mutlu etmenin başka yolu yok? diye konuştu.

CHP tarım sektörü için neler taahhüt ediyor? 

CHP Erzurum Milletvekili adayı Serhat Can Eş, partisinin tarıma ilişkin proje, hedef ve taahhütlerini de şöyle sıraladı:

-Çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV´yi kaldıracağız. Mazotun litresi çiftçiye 3 TL olacak.

-Tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz.

-Çiftçinin tarımsal kredi borçlarının faizleri silinecek.

-Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur´lu olan yurttaşlarımıza, 2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız.

-Üretici kayıt sistemine kayıtlı çiftçinin SGK primlerinin tamamı devlet tarafından karşılanacak.

-Kayıtlı çiftçilerin tüm ürünleri, araçları ve hayvanların tarım sigortası kapsamına alınacak. Primi devlet tarafından karşılanacak.

-Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız.

-Sulama birliklerine ve su şebekesi pompalama ihtiyacı olan köylere, sıfır faizli, 10 yıl vadeli tarım kredi temin ederek, enerji ihtiyaçlarını güneşten karşılamalarını sağlayacağız.

-Köylerde ve tarımsal sulamada su kullanımına destek sağlayacak; şebeke, sondaj ve boru maliyetlerini merkezi bütçeden karşılayacağız.

-Tarım ve hayvancılığa yönelik her tülü teknik ve danışmanlık desteğini, kooperatifler aracılığıyla ve bölge üniversiteleri ile birlikte vereceğiz. Bu kapsamda en az 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdamı sağlayacağız.

-Kuracağımız Arazi Edindirme Ofisi ile arazi toplulaştırma faaliyetlerini 5 yıl içinde tamamlayacağız.

-Meraların köyün ortak malı olarak kalmasını sağlayacağız.

-Yerel tohumlarımızı geliştirecek ve biyoçeşitliliği koruyacak gen bankaları, laboratuarlar ve üretim istasyonları kuracağız.

-Türkiye´yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. diye konuştu. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı