Senagalli öğrenciden Erdoğan´a: Korkmayın!

Canlı yayında söz isteyen Senegalli bir öğrenci, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a dua ettiklerini ve dünya lideri olarak gördüklerini söyledi.

Senagalli öğrenciden Erdoğan´a: Korkmayın!

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi´nde düzenlenen A Haber-ATV ortak yayınındaki Gençlerle Büyük Buluşma programında, üniversite öğrencilerinin anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkçe konuşan Senegalli öğrenci, Cumhurbaşkanı Erdoğan´a soru sormak yerine ondan tavsiye istediğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: 

"Soru değil de sizden tavsiye istiyorum. Biz buradan alacağımız eğitimle ülkemize dönmeyi planlıyoruz. Ülkemize döndüğümüzde iyi hizmetler vermeyi amaçlıyoruz." 

"Biz sizi artık dünya lideri olarak görüyoruz. Belki Türkiye sadece Cumhurbaşkanı olarak görebilir. Bizim her zaman dualarımız sizinle. Siz hiç korkmayın yolunuza devam edin İnşallah biz de arkanızdayız."

"Biz ülkemize hizmetler vermek istiyoruz. Siz bu kadar başarılar elde etmiş bir Cumhurbaşkanı olarak ülkemize iyi hizmetler vermek için neleri tavsiye edersiniz."

Erdoğan bu konuşmanın üzerine şunları söyledi:

"Okuduğunuz yer çok anlamlı bir yer, malum ismiyle müsemma olan bir yerde okuyorsunuz, Tıbbiye-i Şahane´de okuyorsunuz. Buradan mezun olduktan sonra ülkenize döndüğünüzde orada gerçekten tıp alanında, inşallah Senagel halkına en güzel şekilde hizmet etmeniz, bizim için en önemli. Bir defa o ülkeye olan vefa borcunu sizler eliyle yerine getirmemiz olur."

"Senagal´e ben 3 kez gittim. Orada Türk yatırımcılarımızın güzel yatırımları var. Senegal de her geçen gün yavaş yavaş gelişiyor. İnanıyorum ki daha iyi günleri yakalayacak." 

"Şimdi orada güzel de bir büyükelçilik binası yapıyoruz. Güzel bir yer verdiler bize. Orada sizleri kendi alanınızda inşallah başarılı çalışmalar ve adeta Türkiye´nin bir misyon şefi olarak orada görmek isteriz. Orada Türkiye´yi bizleri anlatın yeter. Tamam?" 

"Tüm akrabaya tüm aileye bizden de selamımızı gönderin."

HABER10


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false