SEN UYU ERZURUM SEN UYU!

Erzurum´un herhangi bir lobi girişimi içinde olmaması tepki çekiyor

SEN UYU ERZURUM SEN UYU!

 

 

Yerli Otomobil yatırımını şehirlerine kazandırmak isteyen İller, 8 veya 10 kişilik komiteler kurarak Ankara´da lobi yapmaya başladılar. Arsa ve Avantaj tekliflerinde yarışa giren şehirler, dosyalar hazırlayıp TOBB başta olmak üzere önemli yerlere sunarlarken, Erzurum´un herhangi bir lobi girişimi içinde olmaması tepki çekiyor.

Yerli oto yatırımını şehirlerine kazandırmak isteyen iller adeta bir birleri ile yarışırken, son dem de İzmir´in 8 kişilik özel heyet kurarak lobi faliyetine geçtiği haber merkezimizin ulaştığı bilgiler arasında.

Bursa, Kocaeli, Sakarya özel araştırma şirketlerine araştırmalar yaptırırlarken, Kayseri ve Gaziantep ise oluşturdukları lobi heyetleri ile Ankara´yı mesken tuttukları belirtildi.

Kayseri, Aksaray, Adana, Konya, Eskişehir, İzmir bir ekip çalışması ile Ankara odaklı ataklarda bulunurlarken, özellikle Kayseri´nin,hazırladıkları dosyaları TOBB´a sundukları ve aynı zamanda şirketleri kente davet ederek cazip imkanları yerinde göstermek için atağa geçmesi takdir ediliyor. Hatta bu projeye 1 milyon metre kareden fazla arsayı sunabileceklerini dile getiren Kayseri Sanayi Odası Başkanlığı, bu yatırım için en hazır ilin kendileri olduğunu açıkladı.

Aksaray ise Kayseri´den geri kalmayarak 500 hektar araziyi bu iş için tahsis edebileceklerini ilan ettiler.

Bütün iller Yerli Otomobil yatırımlarını şehirlerine kazandırmak için yoğun çaba gösterirken, Erzurum´Un ise yeterince somut öneriler sunamadığı gözlemleniyor. İzmir gibi özel donanımlı bir çalışma ekibi kurup Ankara´da lobi yapması gereken Erzurum´un, hali hazırda bu tür profesyonel bir düşünceyi geliştirememesi amatörlük eleştirilerinin yapılmasına neden oluyor.

Acil durumlar için ne Belediyede, nede ETSO´da hazır bir ekibin olmadığını dile getiren Erzurumlular, olası yerli oto fikrinin de tam anlamıyla masaya yatırılıp somut davetlerin yapılamamasının yarışta Erzurum´u geride bırakabileceğini ifade ediyorlar.

Seçime ramak kala Rıfat Hisarcıklıoğlu´nu şehre davet edip getiren ETB Başkanı Hakkı Hıunıslıoğlu´nun, var olan dostluğunu Yerli Otomobili Erzurum´a kazandırmak için kullanmasının zamanının geldiği yorumları yapılıyor.

Uzman bir ekibi, en kısa zamanda hazırlayarak Ankara bağlamlı lobi faaliyetine geçilmesinin zaruret olduğu bilinirken, Belediye ve ETSO´nun da somut öneriler ile yatırımcıları aydınlatıp şehrin cazibelerini ortaya koyması gerektiği vurgulanıyor.

Bu arada seçimlerde genelde dolgu malzemesi olarak düşünülen STK´ların da en kısa zamanda YERLİ oTOMOBİL için lobi oluşturup şehirlerine bir fayda sağlamaları ümit ediliyor.

Öte Yandan Milletvekillerimizin de bir an evvel bir araya gelerek sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Ankara ayağında aralıksız çalışmaları bekleniyor. 

 


Anahtar Kelimeler: ERZURUM

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false