Seçim öncesi 7 tehdit!

Listede ilk sırada PKK, ikinci sırada Paralel Yapı var. Marjinal sol örgütlerle, Suriye rejiminin destekleyeceği provokatif eylemler de rapordaki tehdit listesinde yer aldı

Seçim öncesi 7 tehdit!

20 Nisan Pazartesi günü Beştepe`deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan güvenlik raporunun ayrıntılarına ulaşıldı. Erdoğan`a yapılan sunumun "seçim güvenliği" başlıklı bölümünde seçim güvenliğini tehdit eden 7 unsurdan bahsediliyor. Seçim güvenliğinin sağlanması için alınan tedbirler sıralanıyor. "PKK`nın bölgede tehdit, baskı ve silahlı propagandası" seçim tehditleri arasında yer alırken, "Paralel yapının seçimi maniple edebileceği, Sol terör örgütlerinin sansasyonel eylemlerine devam edebileceği, `Birleşik Haziran Hareketi` ülke genelinde Gezi olayları benzeri eylem ve etkinlik başlatabileceğine" vurgu yapılıyor. Erdoğan`a yapılan sunumda yer alan tehditler ve alınan önlemler şöyle:

GÜVENLİĞE 7 TEHDİT
PKK ve müzahir gruplar tarafından Doğu ve Güneydoğu illerindeki vatandaşlara yönelik tehdit, baskı ve silahlı propaganda faaliyetleri seçim güvenliğine yönelik öne çıkan tehdit.
Paralel devlet yapılanmasının seçim döneminde hükümet aleyhine yoğun bir propaganda faaliyeti yürütebileceği konusunda bilgi elde edildi.
Sol terör örgütleri sansasyonel tarzda silahlı eylemlere devam edebilir.
Birleşik Haziran Hareketi "Gezi ruhunu" canlandırmak amacıyla ülke genelinde eylem ve etkinlik başlatabilir. Sandık güvenliğini tehlikeye atabilir.
Etnik ve mezhepsel farklılıkların tahrik edilerek provokatif eylemler gerçekleştirilebilir.
Özellikle üniversitelerde karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanacak gerginlikler artırılabilir.
Suriye rejiminin desteklediği terör eylemlerine yönelik ilgili birimler uyarıldı. Suriye`de yaşanan olaylardan dolayı terörist faaliyetlerin sınırlara taşma ve sızma ihtimali ile Türkiye`de bulunan Suriyelilerin seçim güvenliğine etkileri tartışıldı, alınacak tedbirler gözden geçirildi. Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında Ağustos 2014`te kurulan Birleşik Haziran Hareketi de listede yer aldı. `Solda birlik` sloganıyla bazı STK ve odaların da destek verdiği hareket "Gezi ruhu" argümanını kullanmasıyla biliniyor.

SEÇİM ÖNLEMLERİ SIRALANDI
Bakanlar Kurulu`na sunulan raporda bu tehditlerin ortadan kaldırılması ve seçim güvenliğinin üst düzeyde sağlanmasına yönelik adımlar da sıralandı:
PKK`nın sabote etme ve istikrarsızlık oluşturma faaliyetleri gözden geçirildi. Çadırların tekrar kurulmasının engellenmesi, yasal olmayan mezarlık ve heykellere müsaade edilmemesi talimatı verildi.
Seçim güvenliği kapsamında 70 bin personele eğitim verildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Afet Acil Durum Yönetim Merkezi`nde Seçim Harekat Merkezleri oluşturuldu.
Siyasi parti genel başkanları, adaylar, parti binalarının güvenliği artırılıyor.
Haberleşme ve ulaşım tesisleri, enerji nakil ve petrol boru hatları, doğalgaz, elektrik ve su tesisleri, her türlü radyo TV verici üniteler ile diğer hassas yerlerde muhtemel sabotajlara karşı ek önlemler alınıyor.
Oy pusulasının basımı, muhafazası ve Ankara`dan diğer illerimize naklinde güzergahta bulunan illerle koordineli olarak güvenlik tedbirleri alınacak.
Oy kullanılan bölgede seçmenlerin hür iradesini etkileyebilecek faaliyetlerin, topluluğu tahrik edebilecek veya provokasyona neden olabilecek davranışların önüne geçilecek, oy kullanılan bölgelerin çevresi özelikle korunacak.

RAPORDA NELER VAR?
Rapor, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe`de yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alındı. İçişleri Bakanlığı`nca hazırlanan `Seçim Güvenliği` raporunda 7 tehdit şu başlıklarla sıralanıyor:

1) PKK bölgede tehdit, baskı, silahlı propaganda hazırlığında.
2) Paralel yapının seçimi manipüle edeceğine ilişkin bilgi edinildi.
3) Sol terör örgütleri sansasyonel eylemlerine devam edebilir.
4) Birleşik Haziran Hareketi ülke genelinde eylem ve etkinlik başlatabilir.
5) Etnik ve mezhepsel farklılıkların tahrik edileceği provokatif eylemler olabilir.
6) Üniversitelerde karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerilim artırılabilir.
7) Suriye rejiminin desteklediği terör eylemlerine yönelik ilgili birimler uyarıldı. (Sabah)


Anahtar Kelimeler: Seçim öncesi 7 tehdit!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

24.04.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 16:05
  • AKŞAM 19:09
  • YATSI 20:36
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı