Seçimden Sonra Emekliye Zam geliyor..

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere maaş artışına ilişkin olarak, ?Yeni TBMM´yi bekleyerek, bu düzenlemeleri gerçekleştireceğiz.

 Seçimden Sonra Emekliye Zam geliyor..
Emekliler, gelirlerini artıracak düzenlemelere odaklandı. 100 liralık seyyanen zammın tüm emeklilere verilmesi ve yeni intibak talepleri masaya yatırılmışken Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz´dan zam açıklaması geldi.
 
Başbakan Yardımcısı Yılmaz, katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinden önce emeklilere belli oranlarda iyileşmeler yaptıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: 
 
?Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçimden önce Diyarbakır´da, ?Seyyanen artışlardan istifade etmeyen kesimlere dönük olarak da hepsini kapsama alan yeni bir çalışma yapacağız´ demişti. Başbakanımız seçimlerden sonra da belli ortamlarda teyiden konuşmalar yaptı.
 
Bu çerçevede hazırlıklarımızı yapıyoruz ama burada düzenleme ihtiyacı var. TBMM çalışıyor olsa bu düzenlemeler şimdi yapılırdı ama teknik olarak bunu yapmanız mümkün değil, çünkü bu iş için TBMM´nin kanun çıkarması lazım. Yeni TBMM´yi bekleyerek, bu düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. memurlarla ilgili düzenleme gerekmiyordu, toplu sözleşmelerde o adımları attık. Memur emeklisi de o artışlardan faydalandı. Geri kalan kesimlerle ilgili aynı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.?
 
FİTCH´İN KARARINDA DEĞİŞİKLİK OLMAZ
Yılmaz, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch´in, Türkiye değerlendirmesi hakkında beklentisinin sorulması üzerine, Türkiye´nin ilk altı ayda yüzde 3.1 büyüdüğünü, ülke adına olumlu bir  perspektif bulunduğunu söyledi. Yılmaz, Fitch´in kararında bir değişiklik beklemediğini söyledi. 
 
TAKSİT KARARI BAYRAMDAN ÖNCE
Kredi kartlarına taksit sınırlamasının esnetilmesine yönelik çalışmalar hatırlatılarak, konunun ne zaman Finansal İstikrar Komitesi´ne geleceğinin sorulması üzerine Yılmaz, komitenin bu konuda bayram öncesi değerlendirme yapacağını söyledi. Yılmaz, ?19-20 Eylül gibi değerlendirme yapma gibi bir planlamamız var, bu ay içinde değerlendirmemizi yapacağız? dedi.Kaynak:Haber53

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli