Rektör Çomaklı´nın üçüncü durağı Horasan İlçesi oldu

Yeni Nesil Üniversite Vizyonu çerçevesinde çalışmalarına devam eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ilçe ziyaretlerinin üçüncüsünü Horasan´a gerçekleştirdi.

Rektör Çomaklı´nın üçüncü durağı Horasan İlçesi oldu

 

 

Üniversitenin tarım ve hayvancılıkla ilgili birim yöneticileriyle birlikte Horasan´ı ziyaret eden Rektör Çomaklı, Horasan Belediyesi Meclis Salonunda ilçe halkıyla bir araya geldi. 

Rektör Çomaklı´nın ilçe sorunlarını dinlemek amacıyla çiftçiler, ilçe halkı ve muhtarlarla bir araya geldiği toplantıya; Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, Horasan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yakut, Büyükşehir Belediye Başkanlığından yetkililer, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, ilçe parti temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı. 

Toplantıda konuşan Rektör Çomaklı, girişimci yenilikçi üniversite anlayışının bir ayağı olarak gerçekleştirilen bu ziyaret ile Horasan halkıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektör Çomaklı, konuklara Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesini anlattı. 

?Hizmeti ve Bilimi Ayağınıza Getiren Üniversite? Anlayışıyla Çalışıyoruz 

Rektör Çomaklı: ?Yönetime geldiğimiz ilk günden beri ?Yeni Nesil Üniversite Vizyonu? çerçevesinde yeniden yapılanma çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Her geçen gün yeni gelişmeler kaydederek dünya üniversiteleri arasındaki yerini alacak olan üniversitemizin amacının, sadece klasik eğitim yapmak ve diploma vermek olmadığını daha büyük hedeflerimizin olduğunu belirtmek isterim. Ortaya koyduğumuz bu vizyon ile eğitim, araştırma ve toplumsal katkı alanlarında yeni sistemler geliştirerek yolumuza devam ediyoruz. 

Biz Erzurum´dan kalkıp ilçelerimize hiçbir çıkar gözetmeksizin, sadece vatandaşımızın Üniversitemiz imkânlarından faydalanması için geliyoruz. Hayvancılık ve çiftçilik yapan halkımız, Türkiye´nin en iyi fakültelerinden olan Veteriner ve Ziraat Fakültelerimizin tecrübelerinden yararlansın istiyoruz. Hayvan hastalıklarından tutun, tohumculuğa kadar her alanda yardımcı olmaya hazırız. Hizmeti ve bilimi ayağınıza getiren üniversite anlayışıyla çalışıyoruz. Ziraat ve Veteriner Fakültelerimiz daima çiftçimizin hizmetindedir.? diye konuştu. 

Bu Harekâtın Arkasında Millî Bütünlüğümüz ve Gönül Coğrafyamız Var 

Ülkemizin güneyinde yaşanılan olaylara kayıtsız kalamayız. Devletimizin başlatmış olduğu ? Zeytin Dalı? Harekâtını destekliyoruz ve tüm birimlerimizle üniversite olarak devletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin emrinde olduğumuzu senato kararımızla deklare ettik. Suriye´deki olayların başladığı günden bu yana bölge ile ilgili hassasiyetimizi ülke olarak tüm dünyaya belirttik. Bölgede oluşabilecek yapılanmalarla ilgili kendi görüşümüzü ısrarla anlatmaya çalıştık. Devletimiz, birlik ve bütünlüğünü sağlamak üzere meşru müdafaa hakkını kullanarak başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı ile kendi yanı başında bir terör yapılanmasının gerçekleşmesine izin vermeyeceğini tüm dünyaya açıkladı. 

Devletimizin terörizm ile yapmakta olduğu bu mücadele her şeyden evvel bir insanî faaliyet olarak değerlendirilmelidir ve desteklenmelidir. Çünkü bu harekâtın arkasında millî bütünlüğümüz ve gönül coğrafyamız var. Devletimiz çok zor şartlar altında meşru bir vatan müdafaası yapıyor. Atatürk Üniversitesi olarak devletimizin, Cumhurbaşkanımızın ve kahraman şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu ve desteklediğimizi bu program vesilesi ile bir kez daha vurgulamak isterim. Rabbim ordumuzu muzaffer, devletimizi ilelebet payidar kılsın? ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının ardından Rektör Çomaklı ve heyeti, çiftçilerden gelen sorunları ve talepleri değerlendirdi. 
Buzağı ölümleri sayısının arttığını ifade eden çiftçiler, aynı zamanda kene ilacı eksikliği, brusella ve şap hastalığı, hayvan pazarı, otlak ve tohum ile süt pazarlama sıkıntılarını Rektör Çomaklı´ya ilettiler. 
Bu doğrultuda bir toplantı düzenlemek üzere Horasan´a ilk defa bir üniversite Rektörünün geldiğini söyleyen ilçe halkı, ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, duyarlılığı için Rektör Çomaklı ve yetkililere teşekkür ettiler. 

Gerçekleşen toplantının ardından Horasan Meslek Yüksekokuluna geçen Rektör Çomaklı, yeni yapılan meslek yüksekokulu ek binasını hizmete açtı. 

Rektör Çomaklı daha sonra, meslek yüksekokulu toplantı salonunda akademisyenlerle buluşarak görüş alışverişinde bulunda. Horasan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yakut ise Çomaklı´ya, slayt eşliğinde meslek yüksekokulunun çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Horasan ziyaretini sona erdiren Rektör Çomaklı, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

19.03.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 15:52
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:51
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı