PKK´lıların telsiz konuşmaları ortaya çıktı

Hakkari ve Ağrı´da 3 çocuğun ölümüne sebep olan PKK´lı teröristlerin telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

PKK´lıların telsiz konuşmaları ortaya çıktı

 

 

Telsiz konuşmalarına, PKK´lı teröristlerin "Gerçi üzüldüm mü? Hayır bu şerefsizler düşmanla birlikte hareket ediyor, iyi bir ders olur onlara da. Askerin yerine biz buralarda olsaydık bu da yaşanmazdı" ifadeleri yansıdı. Haber10´da yer alan habere göre;

Hakkari Çukurca´daki 2´nci Hudut Tugay Komutanlığı´na PKK´lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda yola düşen merminin sivil bir araca isabet etmesi sonucunda 5 ve 12 yaşyarındaki 2 çocuk öldü, 7 kişi yaralandı.

Ağrı Diyadin Taşkesen Köyü Kurttepe Mevkiinde, PKK´lı teröristlerin daha önce kullandığı mevziilerin birinde el yapımı patlayıcı düzeneğiğini patlaması sonucu bölgede çobanlık yapan 14 yaşındaki Fettah Erdem öldü, 19 yaşındaki Sinan Çiftçi ise yaralandı. Hakkari ve Ağrı´da 3 çocuğunun hayatını kaybetmesi ile ilgili olaylar, ´Ferho´ telsiz çağrı adını (Ç/A) kullanan üst düzey terörist ile ´Refik´telsiz çağrı adını (Ç/A) kullanan diğer bir üst düzey teröristin arasında geçen telsiz konuşmalarına yansıdı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre PKK´lıların 3 çocuğun öldüğü saldırılar ile ilgili yaptıkları telsiz konuşmaları şöyle;

FERHO (Ç/A) : Refik iyi günler

REFİK( Ç/A) : Sağol iyi günler

FERHO (Ç/A) : Bu olay nedir? Düşmana saldırı yapıyorlar, ama çocukları sivilleri arabanın içinde vuruyorlar.

REFİK (Ç/A) : Doğrudur, bir aile isabet almış. Arabaya isabet etmiş.

FERHO (Ç/A) : Bu kadar nişancılarsa niye düşmana vuramıyorlar, anlamadım.

REFİK (Ç/A) : Aslında arkadaşlar bu konuda tecrübeli ama bilmiyorum işte...

FERHO (Ç/A) : Gerçi üzüldüm mü? Hayır bu şerefsizler düşmanla birlikte hareket ediyor, iyi bir ders olur onlara da. Askerin yerine biz buralarda olsaydık bu da yaşanmazdı.

REFİK (Ç/A) : Aynı düşünüyoruz, aynen öyle.

FERHO(Ç/A) : Çocuklar ölmüş, ama basın çok durmadı üzerinde, bu iyi bizim açımızdan. Çocuk hassas konu daha dikkatli olsunlar yine de. Yukarıdan (Kandil´i kast ediyor) bu konuda bir şey geldi mi sana?

REFİK (Ç/A) : Yok hiç ses çıkmadı.

FERHO (Ç/A) : Güzel tamam. Düşmanla işbirliği yapanlar olursa onları da vursunlar, cezalandırsınlar, onda problem yok. Herkes kendine çeki düzen versin.

REFİK(Ç/A) : Katılıyorum, katılıyorum. Söylerim tamam."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

20.04.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:05
  • YATSI 20:30
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli