PKK lojistik olarak da çöktü, oradan ayrılın talimatı geldi

Terör örgütü PKK operasyonlar neticesinde bitme noktasına geldi. Yüksekova´daki PKK gruplarına, "Yüksekova´dan ayrılarak Irak kırsalına çıkın" talimatı geldiği öğrenildi.

PKK lojistik olarak da çöktü, oradan ayrılın talimatı geldi

 

 

İstihbarat raporlarında, terör örgütünün Kuzey Irak´taki yığınaklarının savaş uçakları tarafından bombalanmasıyla örgütün lojistik gücünün yüzde 80 oranında yok edildiği değerlendirmesi yer aldı.

EYP´LER İMHA EDİLİYOR

Jandarma özel harekat ile polis özel harekat timlerinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı´na bağlı komando ve zırhlı birliklerin desteği ile geçen yıl Aralık ayında başlattığı müşterek operasyonlarda önemli bir aşamaya gelindi. Güneydoğu´da çok sayıda ilçede terör örgütüne darbe indirildi.

Operasyonlar, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasının yerleşim alanlarındaki barınma yerlerinden temizlenmesi, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılmıştı. Çok sayıda ilçede operasyonlar sona erdi. Ancak PKK´nın çok sayıda evde yaptığı tuzaklama nedeniyle vatandaşların zarar görmemesi için el yapımı patlayıcıların imha çalışmaları yürütülüyor.

SON İSTİHBARAT BİLGİLERİ

Yüksekova´da başlatılan operasyon da PKK´ya önemli ölçüde darbe indirilidiği belirtildi. Güvenlik birimleri; dinlenen telsiz konuşmaları, yakalanan teröristlerin ifadeleri ve ölü ele geçen lider kadrodan isimlerin üzerinde çıkan notlara dayalı olarak bir istihbarat raporu hazırlandı.

Bu rapora göre, terör örgütü barikatlarda direnme ve halkın kalkışmasını sağlama stratejisinde başarısız olduğunu kabullendi.

Kandil´den Yüksekova´daki PKK´lı gruplara, "En az zayiatla ve verebileceğiniz en çok hasarla Yüksekova´dan ayrılın. Irak kırsalına çıkın. YPS´yi bırakın onlar çatışmaya devam etsinler" talimatının verildiği tespit edildi.

LOJİSTİK GÜCÜ İMHA EDİLDİ

İlçelerdeki operasyonlar sürerken, PKK´nın lojistik gücünü kırmak için de iki ayrı operasyon serisi başlatıldı. PKK´nın yurt içindeki kırsal alanda mağaralarda, yer altı sığınaklarında yığdığı silah ve mühimmatın yanısıra yiyecekler de arazi taramalarıyla tespit edilerek imha edildi.

Hava kuvvetlerine bağlı F-16 ve F-4 savaş uçakları ile de, PKK´nın Kandil, Hakkurk, Avaşin - Basyan ve Zap´taki sığınak ve mühimmat depoları bombalandı. Bu operasyonlarda, sığınak ve mağara içlerinde etkili olan özel bombalar kullanıldı. İstihbarat raporlarında, "Terör ögrütünün lojistik gücü, yüzde 80 - 90 oranında çöktü" değerlendirmeleri yer aldı.

MİLLİYET


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erzurum

28.03.2024

  • İMSAK 04:33
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:42
  • YATSI 20:01
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false